Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '08

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

YERYÜZÜ PORTRELER KAVŞAĞI

YERYÜZÜ PORTRELER KAVŞAĞI
 

Yeryüzünün muhtelif suretleri


Havaalanları, özellikle uluslararası olanları, portrelerin en yoğun geçiştiği ” Terminal” lerdir.
Beklenenler ve bekleyenler hep bir arada yoğun bir ”Yüzler havuzu” oluşturur. İnsan ruhu gözlemcileri için çok zengin bir kaynaktır oraları… Başka hiçbir yerde kendi hemcinsimizin diğer üyelerini bu bollukta ve çeşitte göremeyiz. Üstelik canlısını…! Üstelik çok uzaklardan gelenini…!
Uçakların durumunu gösteren panolardaki kent isimleri ise imgelemimizdeki görüntüleri gözümüzün önüne getirir. Hiç gitmediğimiz, belki de gidemeyeceğimiz yerlerden insanlar tam da bulunduğumuz bu noktaya gelip gitmektedirler. Kentlerin havasını taşımaktadırlar. İşte bu his, kişide yoğun bir “Dünyalı olma” algısı yaratır. Evet…!, biz Dünyalıyız…ve O, aslında küçük bir köy…


“Köyümüz”ün dört bir bucağından özellikle seçilip kadraja alınmış suretler, bize bu mekanda canlısını gördüğümüz yüzleri daha zengin bir algıyla görme yetisi verebilir. Bu neye mi yarar!? Belki, kendi tek benliğimizi yeryüzünün diğer milyarlarca insan üyesiyle zenginleştirmeye…!

İrez’lerin yollarının düştüğü yerlerden kayda aldıkları bu portreler hem imgelemimizi zenginleştirmekte, hem de hayal gücümüzü harekete geçirmektedir.
Görüntüler 2000-2008 yılları arasında Güney Amerika, Rusya, Finlandiya’dan toplanmıştır.
İçeriği bakımından bu çalışmaya en uygun sergileme mekanı olan havaalanımız, siz gelip geçenlere kendi portrelerini de düşünme ve algılama fırsatı verecektir.


Antalya Havaalanı'ndaki Demet-Akif İrez Fotoğraf Sergisi bugünlerde Dış Hatlar 1.Terminali'nde izlenebilir.


 
Toplam blog
: 93
: 1712
Kayıt tarihi
: 12.12.06
 
 

Ununu elemiş, eleğini henüz asmamış bir ''Mimar''ım. Hep özel sektörde çalıştım. Yoğun çalışma yılla..