Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '17

 
Kategori
Yurtiçi Tatil
 

Yeryüzündeki Cennet: Güzelçamlı, Kuşadası

Yeryüzündeki Cennet: Güzelçamlı, Kuşadası
 

Güzelçamlı adeta cennetten bir köşe...


Bahar geliyor, yaz tatili yaklaşıyor. Haliyle bu yaz tatile nereye gitsem diye düşünmeye çoktan başladık... Deniz-kum-güneş üçlüsünü benim gibi çok sevenlere bu yazımda harika bir rota tavsiye edeceğim: Kuşadası'nın el değmemiş tatil kasabası Güzelçamlı. Güzelçamlı, tatilde sakinlik arayanlar için ideal bir destinasyon. Aynı zamanda Kuşadası'na ve Meryem Ana Evi, Efes Antik Kenti gibi tarihi yerlere yakınlığıyla gezginlerin de tercih edebileceği bir tatil beldesi.

Güzelçamlı, Aydın ilinde Kuşadası merkeze yaklaşık 25 kilometre, arabayla yarım saat uzaklıkta şirin bir liman kenti. Heredot Güzelçamlı için "Yeryüzünün üstünün ve gözyüzünün altının en güzel yeri" demiş ve gerçekten de haklı. Kuşadası Milli Parkı, Zeus Mağarası, Panionion Antik Kenti gibi gezip görülecek önemli yerleri içinde bulunduran belde aynı zamanda mükemmel bir doğaya ve mavi bayraklı plajlara sahip.

Güzelçamlı Ulaşım

Aracınız varsa İzmir-Kuşadası veya Aydın-Söke karayolunu izleyerek Güzelçamlı'ya ulaşabilirsiniz. Aracınız yoksa; yazın İstanbul, Bursa gibi büyük şehirlerden Güzelçamlı otobüs terminaline doğrudan düzenlenen otobüs seferlerini kullanabilirsiniz. Bununla birlikte Kuşadası otobüs terminaline gittiğinizde terminalin içinden 15 dakikada bir kalkan Güzelçamlı minibüslerini kullanarak da Güzelçamlı'ya ulaşabilirsiniz.

Güzelçamlı'da Nerede Kalınır

Eğer konaklama için küçük otel ve pansiyonları tercih ediyorsanız Güzelçamlı'nın tam merkezinde gönül rahatlığıyla konaklayabileceğiniz Voyager Hotel Cafe Restaurant bulunuyor. Voyager Hotel, oda kahvaltı olarak hizmet veriyor, ayrıca gün içinde öğle ve akşam yemeklerini ücrete tabi olarak alabileceğiniz bir kafe restoranı da bulunuyor.

Pansiyonun fiyatı, verdiği hizmete göre oldukça makul. Kahvaltısı da oldukça zengin.

Güzelçamlı'da Gezilip Görülecek Yerler

Güzelçamlı Dilek Yarımadası Milli Parkı

Güzelçamlı Milli Parkı flora ve faunasıyla Türkiye'nin en zengin milli parkıdır. Burada Ege, Marmara, Akdeniz ve Karadeniz kıyılarının bitki örtüsünün tümünü bulmak mümkündür. Bunların yanı sıra Milli Park'ta pek çok el değmemiş koy bulunmaktadır. Burada bulunan plajlarda denize girebilirsiniz. Plajlarda duş, soyunma kabini, tuvalet gibi olanaklar sağlanmıştır. Milli Park, özellikle hafta sonu günübirlik gelen turistler tarafından rağbet görmektedir.

2016 yılı için Güzelçamlı Milli Park giriş ücreti kişi başı 4 TL. Araba ile gidecekler içinse giriş ücreti 12 TL.

Zeus Mağarası

Zeus Mağarası, Milli Parkın giriş kapısının sol tarafında 200 metre içeride bulunmaktadır. Dilek Milli Parkı adından dolayı ziyaretçiler dilekleri için mağaranın etrafındaki ağaçlara bez parçaları bağlamaktadır.

Mağaranın mavi-yeşil renkli karbonatlı maden suyu dağdan gelen kaynak suyu ile tuzlu deniz suyunun bir karışımıdır. Bu derin havuz, yıl boyunca yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından yüzme amaçlı olarak kullanılmaktadır. Mağara 10-15 m derinliğinde ve 10-13 m genişliğindedir. Antik Yunan Mitolojisine göre Zeus, kızdırdığı erkek kardeşi deniz tanrısı Poseidon’un gazabından kaçmak için bu mağaraya saklanırdı. 

Mağarada yüzmeyi düşünenler için bir uyarı yapmakta fayda var: Su, aniden derinleşebileceğinden yüzmeyi iyi bilenlerin girmesi ve dikkatli yüzülmesi tavsiye edilir.

Panionion Antik Kenti

Panionion Güzelçamlı-Davutlar yolu üzerinde, yoldan biraz içeride yer alır. Mümkünse araçla gidilmesini tavsiye ederim.

Panionion ismi, Panionion'da düzenlenmeye başlanmış ve günümüzdeki süregelen yansıması Olimpiyat Oyunları olan düzenli bir festival ve oyunlar (Panionia Festivali veya Panegyris) ile özdeşleşmiştir. İçinde M.Ö. 8. yüzyıldan itibaren kullanılmaya başlandığı bilinen, Poseidon'a adanmış bir İyon tapınağı bulunmaktadır. M.Ö. 5. yüzyılın sonlarında yazan Tukididis İyonyalıların o çağda festivallerini artık Efes'te düzenlemeye başladıklarını belirtmekte, Diodorus da yarımadadaki sürekli çatışma ortamı nedeniyle Panionia festivalinin Efes'e taşındığı bilgisini doğrulamaktadır. Büyük İskender çağında oyunlar ve festival yeniden Panionion'a dönmüş ve önemleri zaman içinde giderek azalsa da, varlıklarını Roma İmparatorluğu dönemine kadar sürdürmüşlerdir.

Güzelçamlı'da Ne Yenir

Güzelçamlı'da özellikle Milli Park'a doğru sıralanan Balık restoranlarından birinde eşsiz Ege denizi manzarasıyla yiyeceğiniz balığın keyfini başka hiçbir yerde bulamayacaksınız.

Güzelçamlı'da Alışveriş

Kasabada yazları kurulan gece pazarında çeşitli takılar, kıyafetler ve hediyelik eşyalar alabilirsiniz. 

Güzelçamlı'da Yapılabilecek Aktiviteler

Mavi Bayraklı Plajlarında Denize Girmek

Güzelçamlı'da Kuşadası'nın en el değmemiş ve temiz doğasını ve en güzel denizini bulabilirsiniz. Burada Milli Park'ta veya sahil şeridi boyunca sıralanan, kumlu plajlardan dilediğinizde denize girebilirsiniz. 

Mavi Tur

Güzelçamlı limanında sıralanan birbirinden canlı teknelerden birini seçip mavi tura çıkmanızı tavsiye ederiz. Tekneler her sabah saat 9.45'te hareket edip önce milli parka uğruyor, sonra da Samos (Yunan adası) kıyısından dolaşarak akşam saat 17.00'da limana geri dönüyor. Mavi turlara set menü şeklindeki öğle yemekleri de dahil oluyor. Bazı teknelerde köpük partisi, kaydırak gibi özellikler de bulunuyor. Güzelçamlı Mavi tur fiyatı 30-40 lira arasında değişiyor.

Bisiklet, Motor ve ATV Kiralamak

Güzelçamlı merkezden bisiklet, motor veya ATV kiralayarak sahil boyu gezintiye çıkabilir veya milli parka gidebilirsiniz. 

 
Toplam blog
: 7
: 1856
Kayıt tarihi
: 18.12.16
 
 

ÜYELİĞİMİ İPTAL ETMEK İSTİYORUM VE SİZE ULAŞAMIYORUM. LÜTFEN ÜYELİĞİMİ İPTAL EDİN. ..