Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '11

 
Kategori
Organik Ürünler
 

Yeşil çayın mucizevi tedavileri

Yeşil çayın mucizevi tedavileri
 

Bugünlerde, yazın veya ramazanda aldığımız kiloları verme çabasındayız çoğumuz. Yediklerimize dikkat etme konusunun yanında bitkisel tedavilerle de hem kilo verme hem stresi azaltma hem de sakinleştirici özelliğiyle yeşil çay olmazsa olmazımızdır çoğu kişinin. Bende eski şifalı bitkiler defterimi açıp yeşil çayın kilo verme dışındaki yararını okudum, araştırdım ve herkesle paylaşmak istedim.

İşte yeşil çayın mucizevi yararları;

Yeşil çay, Camellia sinensis yapraklarından elde edilen çay. Aynı bitkilerden elde edilen siyah çay için yapraklar yavaş yavaş kurutulur, yeşil çay ise yaprakların toplanır toplanmaz kavrulup hızla kurutulması ile elde edilir. Her iki çayda da kafein bulunmaktadır, ancak yeşil çaydaki kafein oranı daha düşüktür. Her iki çayında antioksidan özellikleri vardır, ancak daha az işlem gördüğü için yeşil çaydaki antioksidan miktarı daha fazladır.

Yeşil çay düzenli içildiğinde, kanser riskini azaltır. Yemek borusu kanserini erkeklerde %57, kadınlarda %60 oranında önler. Prostat kanseri riskini üçte iki azaltır. Aynı zamanda deri kanserine yol açan ultroviyole ışınların zararından korur. Tümörü küçültür, kolestrolü düşürür, tansiyonu ve kan şekerini ayarlar, bakterileri öldürür, grip virüsünü öldürür ve ağız kokusunu önler.

Yeşil çayın içindeki kafein; performansı etkiler, yorgunluk ve uyku halini ortadan kaldırır, idrar söktürür. İçindeki C vitamini; stresi azaltır, giribi önler. Flavonoidler; kan damarlarını güçlendirir. Polisakkaridler; kan şekerini düşürür. Fluorid ve E vitamini sayesinde ise; diş çürümelerini engeller, yaşlanmayı geciktirir ve antioksidan olarak rol oynar.

Bunların dışında, yeşil çay; kanser hücrelerinin gelişmesini önlüyor, akciğer, mide, bağırsak,karaciğer kanserlerini önleyici etki de yapıyor. Bunun yanında sigara kullanımın toksik etkisini azaltıyor.

Düzenli yeşil çay içen hamile kadınlar sorunsuz bir doğum gerçekleştirirken, sakat çocuk dünyaya getirme riskini de ortadan kaldırıyor. Kemik erimesini engelliyor, kilo verdiriyor ve romatizmal hastalıkların tedavisinde fayda sağlıyor.

Günde 2 kere içilmesi uzmanlar tarafından öneriliyor.

Herkese sağlıklı günler diliyorum.

 

 
Toplam blog
: 99
: 7049
Kayıt tarihi
: 07.08.11
 
 

Bir garip bankacı olmanın yanı sıra, yazarlık yapan; her şeyi olduğu suret için seven bir insanım..