- Kategori
- Yemek - Mutfak
Yeşil erik kompostosu (kurutulmuş meyve ilaveli)
Yeşil eriği yüksek asidi veya ekşiliği nedeniyle yiyemeyenler komposto yaparak tüketebilirler. İçine elinizde kuru meyveler varsa onu da koyabilirsiniz. O zaman komposto ve hoşaf malzemeleri bir araya gelmiş olur ve ikisinin karışımını tüketirsiniz, lezzetinden hiç şüphe etmeyin derim.
Yeşil eriğin yanında yazın kurutmuş olduğum, kurutulmuş mürdüm eriği ve kurutulmuş elma ilave ettim. Aroması lezzetli olsun diye 3 tane kabuk tarçın, 10 tane kuru karanfil, toz tarçın ve iki tane limonun suyunu ilave ettim. İnsanın içini ferahlatan bu mayhoş lezzeti denemenizi tavsiye ederim. Hasta olanların ise ılık ılık içmesi daha yararlıdır.
Malzemeler:
2 litre su
1 yemek tabağı yeşil erik
1 çay tabağı kuru erik
1 çay tabağı kuru elma
2 su bardağı toz şeker
3 tane kabuk tarçın
1 tatlı kaşığı toz tarçın
10 tane karanfil
İki tane limonun suyu
Yapılışı:
2 litre su tencereye konulur ve kaynamaya bırakılır, kaynayan suya tüm malzemeler ilave edilir ve tencerenin ağzına bir kapak kapatılarak, ocağın altı kısılır. Tencerenin kapağının bir kısmı açık bırakılır ki su taşmasın. Meyveler yumuşayınca ocak söndürülür ve kapak tamamen kapatılır.
İster ılık ılık için isterseniz soğuk için ama bu muhteşem lezzeti tatmanızı öneririm.
Herkesin beraat kandilini kutlar, sağlıklı ve mutlu günler dilerim.