Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Yeşil incir reçeli

Yeşil incir reçeli
 

Nisan ve mayıs ayında pazarlarda boy gösteren yeşil erkek incirlerin reçelini mevsimi geçmeden yapabilirsiniz. Değişik bir aroması olan yeşil incir reçelinin hafif buruk tadı insanda zamanla alışkanlık yapıyor ve o tadı arıyorsunuz. Kabuk tarçın ve karanfil ilavesiyle reçelin lezzeti ve dayanıklılığı daha da artıyor.

Malzemeler:

1 kilo yeşil incir

1, 5 kilo toz şeker  

3-4 tane kabuk tarçın

1 limonun suyu

2 -3 tane iri limon tuzu

10 tane kuru karanfil

1 su bardağı su

Yapılışı:

Sapları kesilen incirler iyice yıkandıktan sonra 7-8 yerinden delinerek kaynar suya atılır ve 10 dakika haşlanır. İncirlerin çıkan acı suyu dökülür ve aynı işlem 2 defa daha incirlere uygulanarak acı suları iyice çıkarılır.  İncirleri tencereden alırken elinizle de acı sularını sıkmayı unutmayın.   

Acı suyu çıkarılan incirler büyük çelik tencereye alınarak üzerine 1 bardak sıcak su, toz şeker, kabuk tarçınlar ve karanfiller ilave edilerek incirler kaynamaya bırakılır. Şeker kaynayınca ocak kısılır ve 6-7 dakika kaynama işlemi devam ettirilir, reçelin üzerindeki köpükler kevgirle alınır ve limon suyu ile limon tuzu da ilave edilerek 5 dakika daha kaynatılır.

Reçelin olup olmadığını anlamak için porselen bir tabağa birkaç damla reçel suyu damlatırız eğer reçel suyu dağılmıyorsa reçel pişmiş demektir.

Temiz kavanozlara doldurulan reçelleri uzun süre muhafaza etmek istiyorsak buzdolabına koyabiliriz.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..