Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '09

 
Kategori
Dünya
 

Yeşil İran'da neler oluyor?

Yeşil İran'da neler oluyor?
 

İran’da yeşilin rengi açılıyor Türkiye’de koyulaşıyor. BİZ TÜRBANA, ÇARŞAFA GİRMEYE ÇALIŞIYORUZ ONLAR ÇIKMAYA ÇALIŞIYOR........... İRAN KADINLARI BİR KIVILCIM BEKLİYOR. Bizim %47’ciler gibi şakşaklaşmayı sürdüremeyeceklerini anladılar! Yeşil gibi güzel bir rengi İslamcıların tekelinden kurtarıyorlar. Ne güzel…

İran’daki Cumhurbaşkanlığı seçimleri arifesinde "yeşil değişim" rüzgârı esiyor. İslam’ın rengi olarak bilinen yeşili muhafazakârların tekelinden kurtarıp, değişim’in sembolü yapan Musevi gençlerin de favorisi. Yüzde 25’e varan enflasyonun ve hızla tırmanan işsizliğin altında ezilen İran halkı, din ve milliyetçilik dolu mesajlara kulaklarını tıkamış görünüyor.

İran halkı neler için mücadele etiğini, bizler ise elimizdekinin kıymetini bilmeyip nereye doğru gittiğimizi bir güzel düşünmek zorundayız... Çağdaş bir yaşamın hayallerini kuran İranlı gençlerin aksine bizimkilerde inadına başını kapamak için mücadele ediyor.

İran halkının büyük kesimi baskıcı ve kapalı rejimden kurtulmak istiyor artık. Bu nedenle reformist aday Musavi'ye özellikle gençler tarafından büyük destek var. Çağın gerisinde kalmak istemeyen ve modernleşmek isteyen İranlı gençler bakalım bunda ne derece başarılı olacaklar!

1979’da mollaların yaptığı İslamcı darbe, başta Rusya ve Cin'in oyunbozanlığıyla 30 yıldır irticacıların elini güçlendirmiştir. Din ile siyasetin yan yana yürümediği tarihte örnekleriyle doludur. İran halkının değişimden yana tavır alması, mevcut rejimin bizdeki bazı destekçilerinin hoşuna gitmeyeceği de kesin.

Kadınlara karşı ayrımcılık yapılmasına yol açan yasaları gözden geçireceği ve kadına karşı şiddeti önlemek için yeni yasal düzenlemeler yapacağı sözü veren Musavi’nin, şeriata uygun giyinmeyenleri sokaklardan toplayan ahlak polisini dağıtmak gibi bir girişiminin olup olmayacağı da merak konusu.

Zira, batı dünyası biraz destek verseydi, bir önceki reformcu lider Hatemi belli şeyleri değiştirebilirdi ama Batı dünyası destek yerine daha fazla ambargo uygulayıp ona köstek oldu. Çünkü batının işine reformcu değil düşman-muhafazakâr bir İran yönetimi gelmektedir!

Bu itibarla İran’da da molla rejiminin değişmesi tamamen batı dünyasının çıkarlarıyla ilintilidir. Değişen sadece isimler olur o da bir şeyi değiştiremez!

Yapı belli,
Toplum belli,
Rejim belli.

 
Toplam blog
: 156
: 5679
Kayıt tarihi
: 05.11.06
 
 

Söz konusu Atatürk ve Laik Cumhuriyet ise; asla tarafsız olamam! Ben; İş ve özel hayatımda Cumhur..