Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '11

 
Kategori
Güncel
 

Yeşil kartlılar, Ocak’ta SGK’ya devredilecek…

Yeşil kartlılar, Ocak’ta SGK’ya devredilecek…
 

Türkiye 1 hafta sonra Genel Sağlık Sigortası sistemine geçiyor. Yeni sistemle birlikte Türkiye’de yoksulluğun yeni şifresi belirlendi. Yılbaşından itibaren yoksulluğun yeni şifresi “60-C-1” olacak. Yılbaşı itibarıyla geçilecek yeni sistemde herkes Genel Sağlık Sigortalısı oluyor.

İşin özü şimdiye kadar ayrı bir kalem olarak devletin sorumluluğunda olan yeşil kartlılar SGK ya devrediliyor. Sosyal devlet söylemleri içinde makul bir uygulama gibi görünse de kendi çabası ile ayakta kalmaya çalışan kesime yeni bir darbe daha vuruluyor. Yirmi beş yıl, otuz yıl gelirinden sigorta parası kesilenlerin içine beş kuruş ödememişleri koyarken acaba razı mısınız diye soran olmadı. Görülüyor ki hükümet kendi bakması gereken kesimi de zorla ayakta duran kesimin üzerine yıkıyor.

Bu satırları okuyanlar benim mağdur insan düşmanı olduğumu düşünebilirler. Gerçek ise tam tersidir. Eğer oy alacağım diye herkese en az üç çocuk diyorsanız, bakamayacağı kadar çocuk yapıp açlar ordusuna katanlara bu konuda eğitim vereceğinize onları sömürme  ve  oy deposu olarak kullanma yoluna gidiyorsanız, ülke ekonomisini nüfusunuzun çoğuna iş imkanı yaratacak biçimde değil de küçük bir kesime rant sağlayacak biçimde oluşturuyorsanız, ekonominizin dünyanın sayılı bilmem kaçıncı ekonomisi olduğunu iddia ediyorsanız, çaresizlerinize de bakacaksınız. İnsanları iş güç sahibi yapıp ayakları üzerinde durmalarını sağlayacak yerde sadaka ile yaşamaya mahkûm ediyorsanız, onların mağduriyetlerini yıllarca sigorta ödemişlerin üzerine yıkmayacaksınız.

İmkânlarımız bu kadar diyorsanız size bir gecede aylıklarınıza yaptığınız akıl almaz zamları sormak insanların hakkı olacaktır. Türkiye zengindir ve yoksulunu bakabilir. Belli kesimlere rant aktarmak bir yerleri gemicikler, fabrikacıklarla donatmak yerine insanları iş sahibi yapmaya çalışmak gerekir diye düşünüyorum. Olmuyorsa becerilemiyorsa şapkanızı alıp gidersiniz. Bir becerebilen gelir yapar.

Gerçek fakirin katkı payını devlet ödeyecekmiş. Takip ediniz ikide bir bedava almaya hak kazandığımız ilaca değişik isimlerle zam yapıldığında muayenelerde hissettirmeden paralarımızın götürülmesi arttıkça devletin ne katkı yaptığını daha iyi anlayacağız.

Şimdiye kadar ne yazık ki yanılmadım. Umarım bu konuda yanılmış olurum…

İzmir 2011

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..