Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '07

 
Kategori
Özel Günler
 

Yeşilay haftasını kutlarken..

Yeşilay haftasını kutlarken..
 

Yeşilay Derneği ilk olarak 5 Mart 1920 tarihinde, alkollü içki ve uyuşturucu madde kullanımına karşı olanlar tarafından "Hilâli Ahdar" adı ile kuruldu. Daha sonra Yeşilay adını alan dernek, başta sigara olmak üzere, tüm uyuşturucu maddeler ve alkollü içkilere karşı mücadele etmektedir.

Topluma, aileye, bireye zararlı olan içki ve uyuşturucuların kullanımını eğitim yoluyla engellemek için kurulan Yeşilay Derneği'nin simgesi; beyaz üstünde yeşil bir aydır. Yeşilay Genel Merkezi, “Yeşilay” adlı aylık bir dergi yayınlamaktadır. Bu dergide düzenli olarak alkollü içkilerin, uyuşturucuların, sigaranın topluma ve sağlığa olan zararları anlatılmaktadır. Ayrıca Yeşilay, bu maddelerin zararlarını anlatan afiş ve broşürler bastırarak, okullara ve çeşitli kurumlara bunları gönderir. Televizyonlarda bu zararların anlatıldığı görüntülerin yayınlanmasını sağlayarak geniş kitlelere bunu ulaştırır. Yeşilay Haftası boyunca bu maddelerin zararları anlatılır, yazılardan ve resimlerden oluşan panolar hazırlanır. Televizyonlarda, içki, sigara ve uyuşturucunun zararlarını anlatan programlar yayınlanır.

Esrar, afyon, kokain, gibi uyuşturma özelliği olan toz maddelere uyuşturucu denir. Ayrıca Extacy gibi uyuşturma özelliği olan hap şeklinde uyuşturucular da vardır. Alkollü içkiler ise içildiğinde insanı sarhoş eden her tür içkilerdir. Alkollü içki veya uyuşturucu alanlar önce rahatlık, baş dönmesi duyar, sonra sarhoş olurlar. Sarhoşlar doğru düşünüp doğru karar veremezler. Kolay suç işlerler, içkili iken araç sürenler taşıt kazalarına neden olurlar. alkollü içkiler, uyuşturucular insanda zamanla alışkanlık yaratır. Alkol almayı alışkanlık haline getirenlere alkolik denir. Alkolikler kazançlarını içkiye verirler. Çevrelerini rahatsız ederler. Bu yüzden alkolikler toplum içinde sevilmezler, sayılmazlar. İçki ve uyuşturucu kullanımı aile düzenini de bozar. Uyuşturucu ve alkollü içkiler sağlığa da zararlıdır. Vücudumuzda önemli görevler yapan beyin, mide, kalp, akciğer gibi organlar içki ve uyuşturucudan etkilenir. Ülser, siroz, felç gibi hastalıkların nedeni uyuşturucu ve alkollü içkilerdir. Sigara, tütünden yapılan, içerisinde binlerce çeşit zehir bulunan bir keyif maddesidir. Sigara iştahı keser, sindirimi güçleştirir, dişleri sarartır, ülsere sebep olur. Akciğerde bronşları doldurur, öksürmeye yol açar.

Netice de geleceğimizin teminatı gençliğimizi kötü alışkanlıklara alıştırarak sağlıksız ve kanserli bir nesil yetiştirmek isteyen, ülkemizi yüzyıllardır savaşla bölemeyen, dış güçlerine karşı herkesin üstüne düşeni yapması gerekmektedir. Bu sağlıklı nesiller yetiştirmek adına çok öemlidir.

Bu bağlamda çocuklarımızla, onların hertürlü sorunlarına karşı duyarlı olmalıyız.Yanliş arkadşlar ve ortamlardan onlaarı korumak için onlarla bire bir ilgilenerek, sevgi ve şefkatimizi onlardan esirgemememiz gerekmektedir. Yanlış arkadaşlar çocuklarımızı felakete sürükler. Her zaman onların yanında olduğumuz onlara hissettirmeliyiz.

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..