Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '16

 
Kategori
Sinema
 

Yeşilçam' dan Erol Batıbeki'de ayrıldı aramızdan

Yeşilçam' dan Erol Batıbeki'de ayrıldı aramızdan
 

Erol Batıbeki ( 1932- 8 Temmuz 2016)


Yeşilçam'ın tanınmış starlarından    Erol Batıbeki' de  hayata  gözlerini  yumdu... Türk sinema dünyasında  bir koca  çınardı...Güle güle gidiniz Erol bey... Bu  dünya kime kaldı  kı? 
 
Türk Sineması’nın ve Yeşilçam’ın usta şeflerinden Erol Batıbeki’de Berlin Panteri Turgay Şeren’ den sonra  tüm sevenlerine  8 Temmuz 2016 da elveda dedi. Erol Batıbeki  2012 yılında Antalya Film  Festival’ınde Sinema Emek Ödülü’ne layık görülmüştü. 84 yaşında iken öbür aleme göçtü. Demek ki rahmetli Turgay’la aynı yaşlarda idi…
 
Erol Batıbeki’nin görev aldığı filmleri arasında Selvi Boylum Al Yazmalım,  Ah Güzel İstanbul, Sürü, Avare Mustafa,  Şehirdeki Yabancı, Üç Tekerlekli Bisiklet, Ağaçlar Ayakta Ölür,  Kırık Hayatlar,Namusum İçin, Yasak Sokaklar, Köroğlu, Kambur, Pembe Kadın, Linç, Baba, Umutsuzlar, Bebek, Umut Dünyası, gibi filmlere imza atmıştı. Erol Batıbeki  09 Temmuz 2016 günü Üsküdar Şakirin Camii’nde kılınan ikindi namazından sonra sevenleriyle birlikte toprağa  verildi.
 
Erol Batıbeki eserleriyle her zaman gönüllerde sevgi ve saygıyla anılacaktır. Yolu aydınlık ve mekanı cennet olsun.  Başta ailesi ve tüm sevenlerine sabır ve baş sağlığı diliyorum. 
 
------------------------------------
 
BAŞSAĞLIĞI:
 
Bu yazımı yazdığım sıralarda yine Güneydoğu’dan 10 şehit haberleri daha geldi.  Analar, babalar bir kez daha ağladı. Allah aşkına neler oluyor? Şehitlerimize Allah’tan rahmet, başta Silahlı Kuvvetlerimiz olmak üzere  şehit ailelerine  sabır  ve başsağlığı diliyorum. Sözün bittiği yerdeyiz. A.GÜLER.
 
Abdülkadir GÜLER 
 
11.07.2016-  Söke
 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..