Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Yeşilçam ödülleri sahiplerini buldu

Yeşilçam ödülleri sahiplerini buldu
 

ÖZGÜ NAMAL


Beyoğlu’ndaki Yeşilçam Sokağı, en üretken olduğu yıllarda Türk sinemasına adını bir marka gibi oturtmayı bildi. Ve en nihayet dün 24 Mart 2008’de, (boynunun vefa borcu) emektarlarını da anarak, ilk ödüllerini verdi. Gerçekten de oturup izlemeye değer ödül töreni oldu diyebilirim.

Yeşilçam Ödülleri; Ulusal Sinema Platformu tarafından desteklendi ve bu gecede BSB, ÇASOD, Film-Yön, FİYAB, FİYAP, Sen-Der, SESAM, SETEM, SEYAP, Sine-Bir, SODER, TESİYAP ve Sine-Sen’de yer aldı. Altınbaş Kuyumculuk ve Digiturk’ün de sponsorluğunu üstlendiği yarışmada sunuculuğu Meltem CUMBUL yaptı. Gümüş rengi uzun tuvaletiyle geceye katılan CUMBUL, heyecanını gizlemiyordu.

Yarışma, Enbe Orkestrasının çaldığı eski Türk filmlerinin unutulmaz şarkılarıyla yaptığı muhteşem konserle başladı. Her yıl yapılan Altın Portakal Film Festivali ile profesyonelleşen organizasyon yapısındaki muhteşemlik hakikaten görülmeye değerdi. Salonu dolduran pek çok davetlinin arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir TOPBAŞ, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah DEMİRCAN da vardı.

Gecede, “En İyi Film” dalında ödüle değer bulunan “Mutluluk” filminin yönetmeni Abdullah OĞUZ’a ödülünü Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY verdi.

“En İyi Yönetmen” dalında “Yaşamın Kıyısında” filmiyle Fatih AKIN ödülün sahibi olurken, “En iyi Kadın Oyuncu” dalında “Mutluluk” filmiyle Özgü NAMAL, “En İyi Erkek Oyuncu” dalında “Kabadayı” filmiyle Şener ŞEN ödül aldı. “En İyi Yönetmen” dalında “Yaşamın Kıyısında” filmiyle Fatih Akın ödülün sahibi olurken, “En İyi Kadın Oyuncu” dalında “Mutluluk” filmiyle Özgü Namal, “En İyi Erkek Oyuncu” dalında “Kabadayı” filmiyle Şener Şen ödül aldı. ŞEN, ödülünü Nebahat ÇEHRE ve Cem YILMAZ’ın elinden aldı.

“En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” ödülü “Yaşamın Kıyısında” filmiyle Nursel Köse alırken, aynı film ile Tuncel Kurtiz “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu”, Fatih Akın ise “En İyi Senaryo” ödülünü kazandı.

“En İyi Müzik” ödülüne “Mutluluk” filminin müziğiyle Zülfü Livaneli, “En İyi Görüntü Yönetmeni” ödülüne aynı film ile Mirsad Heroviç değer bulundu.

Gecede Cem YILMAZ’ın esprileri kadar gülümseten bir olay da, sponsor olan kuyumculuk firması yetkilisinin, Yeşilçam rozeti takmak üzere sahneye çıktığı bir anda yaşandı. “En İyi Kadın Oyuncu” ödülü alan Özgü NAMAL’a rozetini takdim etmek üzere gelen sponsor firma yetkilisi “Nurgül Hanım” diye hitab edince NAMAL, “çok isterdim burada olsun ama ben Özgü” şeklinde yanıt verdi.

ÖZEL ÖDÜLLER
Gecede, “Digitürk Genç Yetenek Ödülü”nü “Yumurta” filmindeki rolüyle Saadet Işıl Aksoy, “Turkcell İlk Film Ödülü”nü ise “Beyaz Melek” filminin yönetmeni Mahsun Kırmızıgül aldı.

Para ödülleri

En iyi film: 150 bin YTL
Yönetmen: 35 bin YTL
Özgün Senaryo: 15 bin YTL
Müzik: 15 bin YTL
Görüntü yönetmeni: 15 bin YTL
Kadın oyuncu: 15 bin YTL
Erkek oyuncu: 15 bin YTL
Yardımcı kadın oyuncu: 10 bin YTL
Yardımcı erkek oyuncu: 10 bin YTL
Turkcell İlk Film Özel Ödülü: 30 bin YTL
Digitürk Genç Yetenek Ödülü: 25 bin YTL
Toplam ödül miktarı: 335 bin YTL


kaynak : radikal gazetesi
ntvmsnbc

Canan (Cengiz) ERYILMAZ

 
Toplam blog
: 19
: 1603
Kayıt tarihi
: 23.03.07
 
 

İzmir'de yaşıyorum. Lise ve üniversite eğitimimi endüstriyel elektronik alanında tamamladım. İş yaşa..