Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Yeşil Dokunuş'un Güncesi

http://blog.milliyet.com.tr/yesildokunus

Yeşil deyince aklımıza ilk gelen şey doğadır. Yeşil dokunuş yaşadığımız beton yığınların kurtulacak o dokunuşu ifade eder belki de. Ancak yeşil kelimesinin bir başka anlamı da rengin getirdiği canlılık ve hayattır. İşte ben bu anlamını seviyorum. Her alanda Dünyaya ve kendime yazılarımla biraz olsun dokunabilmeyi renk katabilmey..

Devamı
 
 

Yazdığım Kategoriler

 
Ülkemizdeki siyasi partilerimizin hiçbiri, bana göre, gerçek bir "Türkiye partisi" değildir...

Türkiye'de anayasa değil PARTİ sorunu vardır. Partilerimiz belirli seçmenlere hitap etmeyi bıraktığında pek çok sorun kendiliğinden çözülecektir. Mesele anayasa sorunu değil, siyasi anlayış sorunudur. Bir hatırlatma yapayım. Yeni anayasa dediğiniz şey Türkiye'yi parça parça bölecek fedarasyonu getirecek ve bu topraklarda oluk oluk kan akatıcaktır. Yeni Anayasa yapan bazı ülkeleri sıralayalım : Irak, Yemen, Yugolavya, Rusya, Mısır, Tunus vs... Tunus hariç bu ülkelerin hepsinde siyasi iktidarsızlık ve bölünme ve parçlanma vardır. Dünyayı hiç bilmeden "size dikta ettirilen" düşüncüleri savunmaya devam ederseniz bundan en büyük zararı yine kendiniz görürsünüz.

09 Haziran 2015 17:38
“Tehlikenin farkında mısınız?” CHP’nin oklarının arasında (neden) demokrasi yok?

Ya Allah aşkına rica ediyorum. Bir yazınızda da yalan yanlış karalama yapmayınız. Neredeyse bütün yazılarınızda zihinleri bulandırma ve yıkama taktiği görüyorum. Ya beslendiğiniz kaynaklar zehirli ya da siz zehirlisiniz! Unutmadan şunları söyleyeceğim. Cumhuriyet dediğimiz şey Osmanlı'nın devamıdır. Osmanlı'yı yıkanlar 1920 de İngilizlerdir. Kurtuluş savaşında aynı Osmanlı düşmanla iş birliği yapmıştır. Bir ekleme daha yapmak istiyorum : Osmanlı hiçbir zaman Türk olmadı. Yöneticileri yabancı kadınlarla evlenmiştir padişahları melezdir. Askerleri yine yabancılardan devşirmedir. Dili Arapça ve Farsçadan karışımıdır. Sarayda TÜRKÇE konuşmak yasaktır. Yönetimde Türkler bulunmaz. Bizler Cumhuriyetle birlikte Türk'e geri dönüş yaptık. Siz ise Osmanlı'nın Türk olduğunu iddia edecek kadar bilgsizsiniz! Yiyorsa adaletin yanındaysanız Biraz da bunlara değinelim. Birazda gerçeklerden bahsedelim. Tabii ki yemez!

03 Haziran 2015 14:36
Demokratik cumhuriyet

demokratik olmayan cumhuriyetin çözümü demokrasiyi toplumda pekiştirmek değildir. Malesef kullandığımız temsili demokrasi sistemi ve cumhuriyetin padişahlıktan farkı yoktur. Monarşiden tek farkı babadan oğula geçen bir sistemden çok yöneticilerin halk tarafından seçilmesidir. Mevcut temsili demokrasi her zaman için kaos çıkarmaya, halkı ezmeye, insanları sömürmeye muktedir olmuştur. Bunun örneklerini 2 tane askeri darbeyle gördük. Askeri darbeler darbecilik geleneğinden değil, sistemin yapısının kaos çıkarmaya elverişli olmasından doğmuştur. Malesef Atatürk zamanında halkın durumu itibariyle temsili demokratik yapıdan daha iyisi mümkün değildi. şu anda mevcut yapıyı daha üst seviye taşıcak yeni bir anayasaya (kasıt kesinlikle akp anayasası değil- halkçı evrsenel bir anayasa) ve reforme edilmiş yeni bir cumhuriyete ihtiyaç var. Bu konuda yaptığımız çalışmları blogumdan bir iki ay içersinden izleyebilirsiniz

07 Kasım 2011 21:35
 
Toplam blog
: 18
: 1779
Kayıt tarihi
: 03.01.10