Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '07

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Yeşilin arasından maviye bak

Yeşilin arasından maviye bak
 

Güne, mutlu ve sevecen başlamak için, kahvaltıdan önce şöyle bir bitkiler içinde gezinmeliyiz. Sabah mahmurluğu içinde bol oksijen ortamının uyarıcı etkisi gün boyu dinçlik verir. Üretken olmak, çevremizdekileri pozitif etkilemek, sabahın doğa ile bütünleşerek başlaması, moral gücümüzü artıracaktır.

Hele bir de yeşilin her tonu arasından mavi gökyüzünü sabahın berraklığında izleyin. İşte o zaman gözünüz güne başlarken yorulmadan dinlenmiş olacaktır. Bu maviliğe, su maviside karışınca işte o an ki duygu ile yakın çevrenize bakacaksınız. Sanmayın yalnızım, sabah ötüş müzikleri ile öncelikle kuşların size eşlik ettiklerinin farkına varacaksınız. Yere doğru eğildiğinizde yapraklarda, yerde ve kaldırdığınız herşeyin altında sessiz sedasız böcek dünyasının farkına varacaksınız. Yalnız çıktığınız bahçede hiç de öyle olmadığının farkına vardınız mı?
Gelin şimdi mutlu yuvanızda kahvaltınız hazır. Eğer bu dakikaları ve bahçedekileri aile bireyleri ile birlikte yaşamışsanız. Akşama kadarki performans mutlu geceye de yansıyacaktır.

Siz de biliyorsunuz da anımsatayım dedim. Çevrelerinde bunun farkına varanlar çok tabi, ama daha hissederek bakmak her zaman gerekli,

Yakınınızdaysa; Dilek yarım adası milli parkında, Edremit körfezi Altınoluk, Assos'ta, Yalova Çınarcık ve Adalar'da, Trabzon Çamburnu veya Karadenizin her yerinde, Amasra'da, Ayvalık Şeytan Sofrası'nda, Gökova Körfezi orman içi dinlenme yerinde, Marmaris-İçmeler arasında ve Sığla ormanından, İncekumdan, düzler çamından, gördüğünüz yeşille mavinin olduğu her yerde seyredin ve biraz dinlenin

Çünkü ben hepinizi çok seviyorum.

 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..