Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '13

 
Kategori
TV Programları
 

Yetenek Sizsiniz Türkiye!

Yetenek Sizsiniz Türkiye!
 

Yazıma haber yazısı gibi paylaşacağım ama sanırım gene, yine, yeniden Ece gibi bitireceğim. Kış sezonu boyunca pek çok insanı ekranlara tutsak eden, Acun Ilıcalı'nın sunumuyla ekrana gelen ‘’Yetenek Sizsiniz Türkiye’’adlı yarışmanın galibi belli oldu. Doğrusu benim iki favorim vardı, Baha Bayırlı ve Atalay Demirci…

Baha Bayırlı 4-5 yaşlarında bateri şov ile gönüllere taht kurmuştu... Ve gerçek bir yetenekti! Atalay Demirci ise satnd-up gösterisindeki zekası ile halkın sevgilisi olmuştu. Yetenek değil miydi? Benzeri pek çok kişi var olduğu için bence sadece ‘’üstün zeka’’ gösterisiydi. Gösteriyi bitirirken okuduğu şiir ile de diğer stand-up yapanlardan ayrıldığını bizlere göstermişti;

 Ya ağlamasın hiç kimse

Ya da gülmesin şu her zaman gülenler

Ya kimsede olmasın para denen illet

Ya da paylaşmasını öğrensin paralı millet.

Ya kimse söylemesin sevdiğini

Ya da yapsınlar sevginin şu asıl tarifini.

ya şu bayramlar hiç yaşanmasın

Ya da bayramlarda et yemeyen kalmasın

  Yaptığı stand up gösterileri sayesinde zaman zaman Cem Yılmaz'la kıyaslanan Atalay Demirci kazanan yarışmacı oldu. Dün akşam "Yetenek Sizsiniz Türkiye" programının finalinde, son ikiye Atalay Demirci ve minik Baha Bayırlı kaldı. Acun'un açıkladığı halk oylamasının sonucuna göre Yetenek Sizsiniz Türkiye'in şampiyonu Atalay Demirci olurken, ikinciliği ise aslında yıldız ışığı, küçücük bedeni ile sahneyi doldurmayı bilmesi, yeteneği ile tüm Türkiye'yi kahkaya ve hayretlere boğan minik yetenek Baha Bayırlı aldı. Atalay Demirci, Yetenek Sizsiniz programının 4. şampiyonluğunu kazandı.

Dün, twitterdan Melih Gökçek’in oy desteği istediği için Atalay Demirci birinci oldu deniliyor. Bilmem, gözlerimle görmedim! Twitterına bir baktım doğrusu ya yalan haber ya da Melih Gökçek twiti silmiş. Ama biz de yakın çevremizde bu program hakkında fikir beyan edip, aksi fikirde olanları yanımıza çekmek için çabalayıp, kendi çapımızda politika yapmadık mı? Bence olabilir bir davranışmış gibi beliyor bana.

Neyse beni etkileyen anlar yaşandı gecede onları paylaşmak isterim. Son ikiye kalan Atalay Demirci, Acun Ilıcalı’dan bir şey istedi; kim birinci olursa olsun önce Baha’nın adının açıklanmasıydı bu. Çok naif ve ince bir hareketti ne yalan söyleyeyim. Buna rağmen Noter huzurunda seyirci SMS'leriyle belirlenen sonuçları açıklayan Acun Ilıcalı, stand-up şovlarıyla daha elemelerde finale göz kırpan Atalay Demirci'nin adını açıkladı. Tekrarları izlerseniz Atalay Demirci kısa bir yumruk kaldırma ile birinciliğini kutladı ve Baha’ya eğilip ‘’ Baha birinci oldun!’’ dedi. Atalay Demirci daha sonra Baha'yı kucağına alarak stüdyoya getirdi. Işık şelalesi içerisindeki bu yürüyüş minik Baha’yı biraz endişelendirirken, sahne de daha büyük bir ışık seli ile ve konfetilerle karşılandılar.

Görsel şovdan korkan minik Baha’yı sakinleştirmek de Atalay Demirci’ye kaldı. Sanki kendi yavrusuymuş gibi Baha’nın üzerine kapanıp, O’na sarılarak teskin etmeye çalıştı. Atalay Demirci, bu hareketleri ile ben dahil kaç kişinin dikkatini çekti bilmiyorum. Ama, benim kalbimde, ruhumda, beynimde çok önemli bir yer edindi.

Neden sahneye Baha’cıkla çıktığını da çok güzel ifade etti; " O kendini yenilmiş hissetmesin diye böyle yaptım". Kimi kınaya, kimi serzenişte bulunup söylene durdu. Fakat Atalay Demirci yaptığı hırstan arınmış, çocuk kalbinin farkına varmış bu hareketi ile benim gibi birçok kişiyi kalbinden vurdu.

Baha için para değil 1.lik önemliydi! O beğenilmenin arzusu ile ışıldayan gözleri tüm gece ışık saçtı. Acun ağabeyi ve reklam şirketleri Baha’yı parasal olarak da kazandıracaklardır mutlaka.

Gelelim sonuçta kim yetenekli sorusuna ve cevaplara: Bence Baha’nın yeteneği tartışılmaz! Atalay Demirci’nin de kıvrak zekası ve nükteleri tartışılmaz! Şimdi psikolog gibi konuşan bir kesim türedi ve Baha’nın kazanmamasının iyi olduğu yönünde görüşler beyan olunuyor. Oysa Baha o parayı kazansa geleceğine iyi bir yatırım yapardı. Şimdi ise küçük yaşta megalomanlar ordusuna katılmak üzere şovlara çıkacak, reklamlar ve dizilerde oynayacak. Ödül olan parayı kazansaydı ailesi O’nu sakınıp, saklayabilirdi. Oysa şimdi gelecek için 4-5 yaşlarında ‘’ne iş olsa yaparım abi!’’ tadında her teklifi kabul edecek.

Neyse umarım ailesi her şeyi düşünür ve bir megaloman yetiştirmez. Hem Atalay’a hem de Baha’ya ‘’şans yüzünüze hep gülsün!’’ demekten gayrı söyleyecek söz yok bende.

Hayatta şans hep sizin güzünüze gülsün dileği ile…

www.medyabey.com

https://twitter.com/eceer6

 

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..