Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '12

 
Kategori
TV Programları
 

Yetenek Sizsiniz

Yetenek Sizsiniz
 

Acun Medya tarafından bir süredir organize edilen ve ekranlarda yer alan yarışma programı Yetenek Sizsiniz olanca hızıyla devam ediyor.

Zaman zaman sosyal medyada ve bazı yabancı kanallarda değişik versiyonlarını da izlediğimiz yarışmanın “Acun Ilıcalı” versiyonu da izleyenler tarafından oldukça rağbet görüyor.

Programda; yarışmanın adı gereği, halkın içindeki yetenekli insanların tespit edilmesi, yarışmalara sokulması ve en yetenekli yarışmacının, izleyenlerin ve jürinin oylarıyla belirlenerek ödüllendirilmesi hedefleniyor. Yarışmanın dolaylı bir işlevi ise,  değişik alanlarda yetenekli görülen kişilerin topluma tanıtılması ve ilgili olduğu alana kazandırılması.

Ancak program dizisinin  başından bu yana anlam veremediğim bir konu var. Bu bir yetenek yarışması mı, yoksa dans, şarkı, sportif gösterilerin yarışması mı? Ya da bir şov programı mı?

Şarkı söylemek bir yeteneği gerektirir. Lakin şarkıcıların kendi aralarında  bir şarkı yarışması programında yarışması daha doğruymuş gibi geliyor. Dans edenler için aynı düşüncede değilim. Dans kursuna giden her yüz kişiden 70-80’i, sanırım dans etmeyi öğrenebilir. Az öğrenenler biraz daha uzun süreli kurs takip ederek iyi bir seviyeye gelebilir. Hele hele gurup halinde dans edenler ya da bir gösteri yapanlar…Burada kimin yeteneği sergileniyor? Gurubun yeteneği mi olur? Kişisel becerilerin öne çıkarılması ve bu yeteneklerin tespit edilmesi daha uygun olmaz mı?

Sağlıklı ve mutlu yarınlar dileğimle…

 
Toplam blog
: 136
: 2817
Kayıt tarihi
: 20.03.11
 
 

Duyarlı olduğum konularda; düşündüklerimi, bildiklerimi ve birikimlerimi paylaşmak üzere burada b..