Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '11

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Yeteneklerimizi keşfetmek

Yeteneklerimizi keşfetmek
 

“Ne tür yeteneklerimiz var ?”, “Hangi yeteneklere sahibiz ?”. Her ne kadar kolay bir soru gibi görünse de bir o kadar da zor bir cevabı var. Çoğu insanın bu soruya kolay cevap verebileceğini düşünmüyorum. İnsanın yeteneklerinin farkına varması kolay değil. Tecrübe ister, azim ister, sabır ister, zaman ister. İster de ister. Kişisel gelişim ile ilgili bütün yazılarda / kitaplarda genellikle “yeteneklerinizin farkına varın”, ” kendinizi keşfedin” türü cümleler duyarsınız. İyi güzel de bunu nasıl yapacağız ? 

Bu ilk blogumda bu tip sorulara kendimce cevap vermeye çalışacağım. Öncelikle “Nasıl” sorusunu sorarak başlayalım. El cevap: Deneme – Yanılma Yöntemi. Örnek vermek gerekirse, hayatımda ilk defa bir blog yazıyorum. ( Umarım uzun süre yazarım. ) Blog yazmamın sebebi, nacizane bildiklerimi – bildiğimi zannettiklerimi – burada paylaşmak ve yazma konusunda yetenekli olup olmadığımı görmek. 

Zaman zaman kötü yazılarım olacaktır. Tam tersi iyi yazılarım da olacaktır. ( İlk 100 kötü denemeden sonra , iyi bir blog yazmaya başlarım herhalde : ))) İnsan kötü yazdığında moralini bozmamalı, iyi yazdığında da “ben oldum” dememeli. Yetenek keşfi bir süreçtir. 1-2 denemeyle olmaz. 

Her şey yeteneklerimizi keşfetmekle bitmiyor. Bu yetenekleri, hem kendimize hem de çevremizdekilere faydalı olacak şekilde kullanmak gerekir. 

“Kullanılmayan yetenek, yetenek değildir.” 

 
Toplam blog
: 2
: 1457
Kayıt tarihi
: 29.12.10
 
 

Kocaeli Üniversitesi İşletme mezunuyum. (2006) İstanbul’ da başlayan Bolu’ da devam eden hayatımda, ..