Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '08

 
Kategori
Güncel
 

Yetenekli Bay Gökçek

Yetenekli Bay Gökçek
 

Yetenekli Bay '' Gökçek''

Uzun zamandır bu ülkede ''yetenekli'' siyasetçi sıkıntısı çekmiyoruz. Benim anlamam pek mümkün de değil sanırım, ama bu türden yüzleşmeler canımı sıkıyor!... Toplum olarak bu türden siyasetçiler nasıl olur da kabul görür ve sonrasında bu yüzleşmelerle tukaka edilmeye çalışılır!. Oysa iki siyasetçinin yüzlerine bakarak bile anlaşılabilirken ve bu toplumun iyi ahlaklı, nitelikli, doğru ve samimi siyasetçiye alerjisi olduğu apaçık bir durumdayken, nedir anlamaya çalıştığımız şey?... Melih Gökçek bir vakadır, çok vahimdir, peki ya onu üç dönemdir seçen toplum, nedir?

Yetenekli bay ''Gökçek'' bir rol modeldir, kişisel fikri olmayan toplumlarda kısa yollu köşe dönebilmenin yüzüdür. ''Amaca giden her yol mübahtır'' söyleminin karşılığıdır. Zekidir, kurnazdır, demogogtur, iş bitiricidir. Bu gün ortalama her aile bireyine sorsanız! Sayın Kılıçdaroğlu mu olsun çocuklarınız ya da Gökçek mi sorusunun''tek''cevbıdır. Durum budur, öyleyse derdiniz nedir? Zembille inmedi gökten yetenekli Bay ''Gökçek'' Tamam ilk kez tanık oldum, ilk kez yüzünün kızardığını gördüm. Buram buram terlediğini gördüm, üstelik çok ciddi bir sıkıştırma olmadan. Peki, neydi bu sıkılma? utanma diyemeyeceğim! çünki ''o'' utanmaz. Hesabını veremeyeceği bir durumun telaşıydı, utandığı için kızarmadı yüzü, demogojinin işe yaramadığı, kıvrak zekasının, bir çift temiz göz karşısında
ezildiği için terledi buram buram. Çok uzun zaman önce olması gereken şey oldu ''o'' an. Her türden bilgi, donanım zeka, akıl; samimiyet, dürüstlük, iyi niyet, aklak ki! ''o yapının yere göğe sığdıramadığı ahlak'' karşısında yerle bir oldu.

Artık gerisi topluma kaldı, anlamsız geliyor üç dönem sonra, ama yine de herkes aklını başına toplasın. Değer yargılarını yeniden gözden geçirsin. Hakkında birçok suçlama bulunan yetenekli Bay Gökçek, özel çıkan yasalarla, binbir türlü entrikayla işini kusursuz halletti. Bu ülkede ''hukuk'' en kilit noktalarda bağımsız olamıyor. Demokratik tavır en olması gereken yerde başlamalı, o da bu toplum.

Sayın, Kılıçdaroğlu mu ya da Gökçek mi? Görüldüğü üzere koca bir başkent talan o yetmedi, yetmez. Dünyaları versen yetmez, yetmeyecek. Hiç bir siyasi guruba yönelik değil bu tavır, tamamen kişisel, zira birçok farklı siyasi oluşumlarda gördük fazlasıyla, akıllı, zeki, iş bitirici, şeytana külahını ters giydiren siyasetçiler, sevdikte!, ama olmuyor, olamaz da, ya doymak bilmeyen maddi, manevi aç yüksek bir ego ya da ölçülü, mütevazi, dürüst ve tertemiz bir yüz. Seçim sizin.

 
Toplam blog
: 3
: 289
Kayıt tarihi
: 06.10.08
 
 

Merhaba, 13.03.1971 İstanbul doğumluyum. Turizm Otelcilik Eğitimi aldım ve hala bu işle uğraşmaktayı..