Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '17

 
Kategori
Engelli Eğitimi
 

Yetenekli Engelli Rehabilitasyon Merkezleri Kurulmalı

Yetenekli Engelli Rehabilitasyon Merkezleri Kurulmalı
 

Yetenekli Engelli Rehabilitasyon Merkezleri Kurulmalı


     Nevşehirli bir iş adamının gönüllü olarak kurduğu Kapadokya Engelli Yetenekliler Evi'nde, engelli çocukların at binme, el sanatları, aşçılık ve enstrüman çalma gibi farklı konularda düzenlenen ücretsiz aktivitelerle hayata tutunmaları hedefleniyor. Özel gereksinimli çocukların yetenek ve ilgilerini keşfederek yaratıcılıklarını açığa çıkarmalarını sağlamak amacıyla kurulan merkez hafta boyunca onlarca çocuğa ev sahipliği yapıyor. (1)

     Okuduğumuz gazetede, kitapta ya da herhangi bir televizyonda sürekli rastlarız başarılı engellilere. Engelini aşmış, normal insanlara ilham kaynağı olmuş, dahi diyebileceğimiz başarılı engelli hayatlarla doludur esasında hayatlarımız.  Mırıldanırız kendi kendimize; ‘Acaba onlar mı engelli yoksa biz mi engelli diye?’ Ya da onlar kime engel olmuşlarda biz onlara engelli damgasını yapıştırmışız. Esasında onların tek bir şeye ihtiyacı var. O da hayata bir adım atabilmek. O adımı atabilseler belki de dünyaya yön verecek pozisyonlara gelecekler. Evinde oturan bir engelliye tekerlekli sandalye imkânı sağladığınızda onun dışarıya çıkmasını sağlamanız bile belki de sadece o engellinin değil, onun başarabileceklerinle belki de toplumun kaderini değiştirecek.

Türkiye’de o kadar çok var ki müzik alanında başarılı engelliler… o kadar çok var ki resim alanında başarılı engelliler… o kadar çok var ki sinema alanında başarılı engelliler… o kadar çok var ki bilim alanında başarılı engelliler… o kadar çok var ki yazarlık alanında başarılı engelliler… Milletvekili, müsteşar, avukat, iş adamı gibi saymakla bitmez maharetli engelli kardeşlerimizin yetenekleri. Mesela Eşref Armağan… Dünyanın en iyi ressamı ve hala başarısını çözemiyorlar. Metin Şentürk, en iyi müzik ustası.. Lokman Ayva; dünyanın en iyi siyasetçisi. Saymakla bitmez. Çünkü siz engellilerin hayata bir adım atmasını sağladığınızda onları durduramıyorsunuz. Engeli ona engel değil lütuf oluveriyor aslında.

                  Böyle seslerini duyuramamış, küçük yerlerde kaybolup giden bir dünya yetenekli engelliler var. Yetenekli engelli rehabilitasyon merkezleri kurulsa, Engelliler bu yeteneklerine göre bu okullara kazandırılsa ne olur: Engelli kazanır, Türkiye kazanır, Dünya kazanır.

 

           KAYNAK

(1)  10 Mayıs 2017 - 10:42 - Milliyet.com.tr » Nevşehir Haberleri » 

 

 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..