Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '12

 
Kategori
Basketbol
 

Yeteneksizsizniz sayın yöneticiler

Yunanistandaki ekonomik kriz, final fourun İstanbulda oluşu sezon başında ümitlendirmişti. Üstelik Galatasaray da elemelerden çıkınca, bir Türk takımı final fouru yakalar diyorduk. Gördük ki bizim takımlar, top 16 dan üzerine çıkacak kalitede değil. Özellikle Efes final four daki takımlardan daha fazla bütçe ile bu başarısızlığı neden yaşar.  

YETENEKSİZ, DAR GÖRÜŞLÜ YÖNETİCİLER İŞ BAŞINDA

Para harcamak ile iş yapmak başka işler. Efes gibi yıllardır Avrupa da olupda bir çok para harcamak ve TOP 16 da kalmak herşeyden önce buradaki yönetcilerin işi. Ama onların yetenekleri burada Efese başarı getirmiyor. Yunan takımları daha az bütçeler ile Efes in üzerine nasıl çıkıyor? En basit açıklaması Obradoviç ile İvkoviç.

Ya bizim yöneticilerimiz bunu nasıl göremiyor?

Ya da bizim takımlarımızı yöneten hocalardan hangisi top 8 yada final four takımı çalıştırabilir? Hiçbirisi. Çok başarılı olduğu düşünlen Oktay Mahmudi bile final four takımı çalıştıramaz. Çalıştıramadı zaten. Bunu ilk olarak bir Türk Takımı ile yapmadan başka bir takım ona bu görevi vermez.

CSKA ya da Barcelona final four da en kuvvetli takımlar. Galatasaray CSKA yı yendi. Bunun nasıl olduğu belki bilinmiyor. Maçı kazanan Galatasaray formasıdır. Oktay Galatasarayı final four a getirebilseydi iş yapmış olurdu. Top 8 deki ilk maçlar gösterdiki Galatasaray Top 16 dan ötesini görecek düzeyde değil. Ancak bu onların ilk deneyimi ve buna rağmen Efes ve Fenerbahçe den daha iyi bir performans gösterdiler.

Türk Takımları üçüncü sınıf takım olmaktan öteye geçemiyor. Üstelik bu üçüncü sınıf takımlara birinci sınıf para harcıyorlar. Bu takımların diğer Euro Cup ya da Euro Chalenge tede başarılı olamayacaklarını düşünüyorum. Eksik olan düşünce fakirliği. Büyük düşünmeme hastalığı. Buradaki en büyük suçlu da tabii ki Efes . Efesi yönetenler. Yıllardır oynadıkları Avrupa da bir defa final four görmek ciddi bir yanlış. Efes in bu güne kadar daha iyi işler yapması gerekirdi. Bu anlamda yapılan yanlışların Milli Takımda geride kalmamızın nedenidir. 

Bu kötü sonucu oluşturan Efes yöneticilerinin artık kenara gelme zamanı çoktan gelmiş ve hatta geçmiştir. Türkiye nin kaynaklarını kötü kullananlar, sokağa atanlar, artık gidin tribüne çıkın.

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..