Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '06

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Yeter artık! Faizler yükselsin, bankalar çok para kazansın istiyorum!

Yeter artık! Faizler yükselsin, bankalar çok para kazansın istiyorum!
 

FAİZLER DÜŞMESİN, ENFLASYON HEP YÜKSEK KALSIN, BANKALAR DA ÇOK PARA KAZANSIN

Başlığı okuyunca deli midir nedir diye içinizden geçtiyse de lütfen az sabredin derdimi sizlere anlatayım da rahatlayayım.

Bu ülkede faizlerin düştüğü, son yıllar hariç pek görülmemiştir. Görüldüğü günler olduysa da bizler o zaman hayatta değildik. Bizler bol faizli yüksek enflasyonlu dönemin çocuklarıyız.

Faizlerin yüksek olduğu ekonomilerde bankalar da güzel paralar kazanırlar. Paradan para kazanmak derler ya iste öyle bir şey. Reposuydu gecelik faiziydi derken tüm halkımızı finans uzmanı yapmışlardı bir dönem, hatırlayın. Herkes hangi banka 1 puan fazla veriyor onu takip ediyor, parasını o bankadan öteki bakaya taşıyıp duruyordu. Ne güzel günlermiş o günler.

Bazen inanın faizlerin yüksek olduğu o günleri özlemle arıyorum.Neden mi çünkü faizler düşünce bankalar büyük gelir kaybına uğruyorlar. Gelirlerini artırmak için de yine biz müşterilerine yöneliyorlar. Ne mi yapıyorlar?

BANKALARIN KAYBOLAN GELİRLERİNİ KORUMAK İÇİN İZLEDİĞİ YOLLARDAN BAZILARI

1.Kredi kartı kullanan müşterilerinden yılda 1 kez 40 YTL tırtıklamak

Bir bakarsınız kredi kartı kullanım ücreti kartınızın o ayki ekstresine yüklenivermiş. Kaçışı yok ya ödeyeceksiniz ya da ödeyeceksiniz. Bankama (ismini söylemeyeyim) bu konuda şikayette bulundum. 40 YTL'mi cebimden çalarak bana çok daha iyi hizmet verebileceklerini söylediler!

2.Müşterilerinin hesabından hesap işletim ücreti kesmek

Aman paranız varsa bankada tutmayın. Çünkü sanıldığının aksine bankalar paranızı muhafaza etmek için son derece güvensiz yerler. Söylemedi demeyin, siz zararlı çıkarsınız. Neyse sizin de hesabınızdan yılda iki kere (bir de değil!) 16 YTL çekilirse ne demek istedigimi anlarsınız.

3.Aynı şubedeki bir hesaba para yatırmak için yatıracağınız tutar kadar da masraf almak.

Bir şubedeki hesaba para yatıracaksınız. Gittiniz o şubeye verdiniz 10 YTL'yi gişe görevlisine, boş boş suratınıza bakıyorsa bunun anlamı "Dökülün bir 10 YTL daha" demektir. Zaten alışmış memleketim insanı harcıydı, katkısıydı, ÖTV'siydi bir de bunu ödesin ne olur değil mi? Hem yoksa başka türlü nasıl para kazanacak gariban bankamız! İyisi mi bence siz gelin o hesap sahibi adamı yerinde ziyaret edin, parayı elden verin, hem çoktandır da görmemişsinizdir hem gidin bir de çayını içersiniz. İçtiğiniz çay da yanınıza kar kalır.

4.Şubeden EFT, havale yapan müşterileri masraf alacağım diye beş kuruşsuz bırakmak

Aman başka şubeye gidip EFT/Havale yapacağım demeyin elinizde avucunuzda ne var ne yok onu da kaptırır dımdızlak kalırsınız şubenin ortasında. Benden söylemesi. Dönüş otobüs bileti için şube önünde dilenirken sizi görürsem 1 YTL benden çalışır bu da size kıyağım olsun.

Yukarıdakiler uygulamaya koyulmuş olanlardan ilk aklıma gelenler. Bir de yakın zamanda uygulamaya koyulacağını düşündüklerim var onları da sizinle paylaşayım, ona göre kendinizi kollarsınız.

1.Banka giriş çıkışlarında ayak bastı parası almak.

2.Şubedeki gişe görevlisi her "Başka bir arzunuz" dediğinde 1 YTL masraf alınması. İki kere der bir de gülümserse 5 YTL masraf alınması.

3.Bankaya girmediğiniz halde önünden geçerseniz yan baktı parasının alınması.

4.Soğuk günlerde şöyle bir ısınayım diye girdiğiniz şubelerde yakacak katkı payı ücretinin alınması.

5.Şube gişe görevlilerinin önüne taksimetre gibi çalışan gişe-metreler koyulması. Meşgul ettiğiniz dakika başına ücret alınması.

6.Sırada bekleyen müşterilere boş kalmasınlar diye ofisteki dosyalama işlemlerinin yaptırılması.

7.Sıranın sonu görülmez olduğunda boşta kalanlara yerlerin pas pas yaptırılması böylece hizmetli giderlerinin azaltılması.

8.Banka içinde bekleyen müşterilere uygun (aynı havale ücretlerindeki gibi) fiyatlarla çay kahve meşrubat servisine başlanması. Servisi de kusura bakmayın yine siz yapacaksınız.

Ben kısa zaman içerisinde yukarıdaki uygulamaları da devreye almalarını bekliyorum. Yakın zamanda olmasa bile yıllık faizler %5’leri bulursa benim tavsiyem bankalara hiç yaklaşmamanız. Bu söylediklerim de aramızda kalsın, lütfen Banka Genel Müdürü tanıdıklarınızdan bu yazdıklarımı da uzak tutunuz, belli mi olur bakarsınız bunları da uygulamaya koyarlar!

Güçlü Türkiye + Düşük Faiz + Düşük Enflasyon = Soyulan Banka Mudileri

Korkutucu bir denklem değil mi?

 
Toplam blog
: 24
: 860
Kayıt tarihi
: 01.11.06
 
 

1977 yılında Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde dünyaya geldim. 1998 senesinde Yıldız Teknik Üniversites..