Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '13

 
Kategori
Futbol
 

Yeter artık!

Yeter artık diyorum. Eğer başaramıyorsanız lütfen bırakın gidin!

Basınımızın ‘’ dünyanın sayılı derbileri ‘’ arasında saydığı ama şiddetten başka hiçbir şey içermeyen Fenerbahçe- Galatasaray derbisi yine olaylara sahne oldu ve maç sonunda da bir taraftar öldürüldü.

Yıllardır aynı filmi izleyip duruyoruz. Yıllar içinde değişen sadece futbolcuların isimleri oluyor. Futbol çirkinlerinin yerini yeni futbol çirkinleri alıyorlar.

Son maçta da böyle oldu. Önce Aykut Kocaman haftalar öncesinden ortamı germeye başladı. Gündemi değiştirerek kaçan şampiyonluğu unutturmaya çalıştı.

Ardından maçta çirkin olaylar yaşandı. Emre ve Volkan ortamı germeye çalıştılar. Nitekim Volkan maçın sonunda resmen Sabri’nin boğazına sarıldı.

Meireles rakip futbolcuya milyonların gözü önünde olmayacak bir hareket yaptı. Daha önce de benzer hareketleri Halis Özkahya’ya yapmıştı. Tabii TFF Meireles’i koruduğu için adam bu sefer daha da azdı.

Galatasaray’da ise Melo ve Sabri gündemdeki isimlerdi.

Siz sorumsuz kulüp başkanları, yöneticiler, teknik adamlar, futbolcular; yaptığınız hareketlerle, kavgalarla insanları geriyorsunuz. Bu gerilen insanlar da sokakta birbirlerini öldürüyorlar. O nedenle yeter! Artık yeter! Ya normalleşin ya da bırakın gidin!

Aziz Yıldırım’dan Fatih Terim’e, Aykut Kocaman’dan Volkan’a, Emre’den Melo ve Sabri’ye ve daha nicelerine kadar herkes bu saha olaylarında suçludur.

Öyle garip bir şey ki, Türkiye’ye gelen yabancılar da bize uyuyorlar. Nedeni de ortam. Çünkü adam sahadaki ortama bakınca burada işlerin böyle yürüdüğünü anlıyor ve o da başlıyor.

Dünyanın gerçekten önemli derbilerini izliyoruz. O maçlarda da kırmızı kartlar çıkıyor. Ama pozisyon gereği çıkıyorlar. Onlar da sert oynayabiliyorlar. Ama genellikle sertlik topla mücadele sırasında oluyor.

O nedenle aranızdaki derbiyi büyütmeyi de, olayların sorumluluğunu birbirinize atmayı da bırakın. Aranızdaki tek farkınız sarının yanındaki renginiz.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..