Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '10

 
Kategori
Güncel
 

Yeter Edanurlar ölmesin

Yeter Edanurlar ölmesin
 

EDANUR


Ülkemizde zorunlu askerlik meselesi çözüleceğe benzemiyor. Yetkili ağızların ağzından bu konu ile alakalı bir tek kelime çıkmıyor. Çünkü biz çok güçlü bir orduyuz. Öyle bir orduyuz ki 15 günlük Askerlerimizi sınır köylerine gönderip nöbet tutturuz. Bununla iftihar ederiz. Bu da yetmez biz erlerimizin ellerine ceza olsun diye bombanın pimini çeker eline veririz. Çünkü biz çok disipliliyizdir. Bu da yetmez şehir merkezlerinin içinde askeri bölgeler vardır. Askerlerimiz profesyonel olmadıkları için bazen vuracakları hedeften başka şeyi vururlar. Malesef doğu'dan duyduğumuz bu haberler bu sefer Karabük'ün Safranbolu ilçesinde oldu. 4 yaşındaki Edanur Traktör üstünde oynarken kafasına mermi isabet etti.

Edanur'un tek bir amacı vardı traktörün üzerine çıkmak ama olmadı oldurmadılar. Zavallı çocuk can verdi. Peki dünyada hangi ordu kendi milletinden insanları böyle kaza ile öldürüyor. Yeter artık çocukları can veren aileye tazminat olarak Dünya verilse ne olur. Benim de bir kızım var. Oradaki askerin de suçu yok o emri yerine getirdi ateş etti. Hedefe ateş etti. Ama olmadı çünkü profesyonel değildi. Peki bizim koca koca generallerimiz profesyonel askerliğe neden karşı çıkıyor. Daha kaç çocuk ölecek. Ne zaman aklınız başınıza gelecek. Herhalde aklınızın başına gelmesi için hergün bir yerde bir çocuk ölmeli. Şehir merkezlerindeki kışlalar daha ne kadar sağa sola mermi yağdırmaya devam edecek.

Çocukların dünyada ayrı bir yeri var. Onların hayalleri var oynayacakları oyunları var. Koşacakları parklar, atlayacakları ipler var. Değil bir çocuğun ölmesi bir çocuğun üzülmesine dahi razı olmam olamam. Herkes lütfen biraz sesini bu konu için yükseltsin. Einstein şöyle der "Sadece barışçı değil, militan bir barışçıyım. Barış için savaşmaya hazırım" Ben de barış için savaşmaya hazırım. Yeter ki çocuklar ölmesin birisi ölecekse ben öleyim çocuklar değil.

Ordumuz yıpranıyor bu tip haberler medyada çok yer almamalı diyenlere şunu söylemek istiyorum. Yıpranmak nerede çocukların ölmesi nerede çocuklarımız ölmesin. Biraz duyarlı olalım. Artık ordumuz bu konular üzerinde hassasiyetle eğilmeli. Gerekirse profesyonel askerliği hiç olmazsa tartışmaya açmalıdır. Edanur ve Edanur gibi çocuklarımızın ailelerine başsağlığı diliyorum.

 
Toplam blog
: 19
: 751
Kayıt tarihi
: 09.08.10
 
 

1984 yılında Kütahya'da doğdum. İlköğrenim ve Ortaöğrenim eğitimimi Kütahya'da tamamladım. Anadol..