Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '17

 
Kategori
Dünya
 

Yeter ki sen iste

Yeter ki sen iste
 

Yeter ki sen iste


3 gün önce İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley’den BM’nin 1948 yılından beri Filistinli mültecilere çeşitli hizmetler veren Birleşmiş Milletler (BM) Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı’nın (UNRWA) kapatılması gerektiğini ifade etmişti.

Gündemde pek yer edinmeyen bu haber, aslında İsrail’in ne derece sinsi planlar yaptığının ve ne derece güçlü olduğunun örneğini oluşturacaktı.

Filistin topraklarında resmen terör estiren İsrail, bu kadar acımasız hamlelerine rağmen Filistinli mültecilere 1948 yılından beri Birleşmiş Milletler çatısı altında yardımda bulunan UNRWA’nın kapatılmasını istemesi tabii ki kabul edilemezdi.

Ancak aradan geçen 3 gün içerisinde BM’den konu ile ilgili olarak herhangi bir açıklama gelmedi. Ta ki, geçtiğimiz bir kaç saate kadar.

BM’nin merkez ofisinden yapılan açıklamada, İsrail’in açıklamalarına ilişkin bir değerlendirme yoktu.

Ancak Birleşmiş Milletler Merkez Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamada, Filistin’de çoğunluğunu kadınların ve çocukların oluşturduğu 150 bin kişinin gıda yardımını üstlenen Uluslararası Gıda Programı’nın kapatılacağı açıklandı.

Yani bir nevi İsrail, BM’den 1 istedi ancak BM, İsrail’e resmen 10 verdi.

Birleşmiş Milletler’in yaptığı son yazılı açıklamasında ise bir çok komedi unsuru bulunuyor.

BM, söz konusu 150 bin Filistinliye yaptığı gıda yardımını kesme isteğini, 6.6 milyon dolarlık eksik finansman yetersizliğine bağladı. Hem de onlarca yıldır bulduğu finansmanı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun isteklerinden 3 gün sonra nedense bulamamaya başladı.

Sanırım Birleşmiş Milletler, UNRWA’yı kapatarak İsrail’in istediğini hemen yaptığını kamuoyuna göstermek istemek yerine daha fazlasını yaparak hem Tel Aviv’de kimilerinin yüzlerini güldürmeyi başardı hem de kamuoyu baskısından kurtuldu.

 
Toplam blog
: 23
: 279
Kayıt tarihi
: 11.06.17
 
 

Borsacı, gazeteci, analist ..