Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '16

 
Kategori
Tiyatro
 

Yetersiz Bakiye

Yetersiz Bakiye
 

12 Ocak 2016 tarihi hafızamızda Ege Üniversitesi’nin yeni yıl konseri organize ettiği tarih olarak kayıtlı. Kayıtlı, kayıtlı olmasına da 12 Ocak’ın Salı’ya değil de Pazartesi’ye geldiği zannıyla kayıtlı. Öyle olunca da Pazartesi hazırlanıp gittik, konserin yapılacağı Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’ne (AKM). Saat 20:00’deki konser için 19:30’da AKM’deydik. Giriş kapısından girdik, ortalıkta pek konser havası yok. Bu işte bir tuhaflık var dedik ve görevliye yönelip sorduk; bugün konser vardı burada, herkes nerede? Görevli konserin Salı günü olduğunu söyleyince, davetiyeye baktık yeniden. Görevli haklıydı, konser Pazartesi değil, Salı günüydü, yani 12 Ocak tarihi Salı gününe denk geliyordu. Takvim ise 11 Ocak’ı gösteriyordu henüz. O arada tiyatro oyuncusu Hakan Yılmaz ile karşılaştık, kapıda da Hakan Yılmaz’ın ve Hande Subaşı’nın başrollerini paylaştığı Yetersiz Bakiye isimli afişini görüp, üzerinde de 11 Ocak tarihi ve saat olarak ta 20:30’u görünce, hah dedik. Madem buradayız biz de bu oyunu izleriz o zaman diye düşündük. Gişeye gidip “yer var” lafını da duyunca biletlerimizi aldık ve oyunun saatini beklemeye koyulduk.

İyi ki de konser yokmuş o gün de biz böyle güzel bir oyun izledik. Biraz müstehcen ama bol kahkahalı, şahane bu oyuna siz de gidin. Harika birkaç saat geçirin. Gülmek garanti.

Konusundan da bahsedeyim biraz. Yeni evli bir çift, hesapsız harcamalarla borç batağına girerler ve çözüm olarak ta evlerinin bir odasını kiraya vermeye karar verirler. Hayatlarına giren yeni kiracı ve daha önce Sadi (Hakan Yılmaz)’nin borç almak zorunda kaldığı tefecinin de alacak tahsili için evlerine gelmesiyle çetrefilli durumlar işleniyor. 

 
Toplam blog
: 87
: 566
Kayıt tarihi
: 02.12.09
 
 

Çevre Bilimi Uzmanı – Peyzaj Mimarıyım. Yüksek lisansımı çevre sorunları ve biyokütle enerjisi üz..