Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ocak '13

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Yetkililer, yatık ustamıza sahip çıktı.

Yetkililer, yatık ustamıza sahip çıktı.
 

Yetkililer, Yatık Ustamıza Sahip Çıktı.


Dursunbey'de yatık ustası olarak bilinen Turan KAPLAN'a yetkililer sahip çıktı. Yıllardır Kültürümüz olan, yöremizin simgesi haline gelen ve Türkiye'nin Kereste merkezi olan Dursunbey'de bu mesleğin devamının sağlanması için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde usta öğretici olarak görev yapacak olan KAPLAN, aynı zamanda Kültür Bakanlığının Geleneksel Türk El Sanatları Sanatkarı ünvanına sahip, ahşap işleme ve yatık ustası.


Balıkesir Valiliği, Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Dursunbey Kaymakamlığı tarafından sahip çıkılan Turan Usta, Kültürel değerleri yaşatmak adına atalarından kendilerine miras kalan bu mesleği daha da geliştirerek, gelecek nesillere aktarmak istiyor.


Balıkesir Valisi Ahmet TURHAN, Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Abdullah SOYKAN ve Dursunbey Kaymakamı Yaşar AKSANYAR'a ayrı ayrı teşekkür eden Turan KAPLAN, Dursunbey'imizin simgesi haline gelen yatık, yayık ve ıbrık gibi ağaç ustalığını yaklaşık olarak 12 yıldır yaptığını belirtiyor.


Bu güne kadar Balıkesir Valiliği, Dursunbey Kaymakamlığı ve Dursunbey Belediyesinin katıldığı Türkiye'nin bir çok ilinde ve yurt dışındaki fuarlara, Balıkesir ve ilçenin kültürünü tanıtmak amacı ile katıldım, televizyon kanallarında yer aldım diyen KAPLAN, bir kaza sonucu işine yaklaşık 1 yıl ara vermek zorunda kaldığını, daha sonra işine tekrar dönmek istediğinde zorluklar ile karşılaştığını ve elinde olmadan işi bırakmak zorunda kaldığını belirtiyor. Başka işlerde çalışmak üzere İlçe dışına yada yurt dışına gitmeyi planladığını ve ilçeden ayrılmak zorunda kaldığını belirten KAPLAN, Dursunbey.com haber sitesinde yer alan haberin tekrar mesleğine geri dönmesine vesile olduğunu belirtti.


Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Abdullah SOYKAN'ın durumdan haberdar olup, kendisi ile yakından ilgilendiğini belirten KAPLAN, Balıkesir Valiliği, Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Dursunbey Kaymakamlığının kendisine sahip çıktığını söyledi.


Yıllardır süregelen ve ilçemizin kültürünü yansıtmak adına yaptığım çalışmalarıma devam edeceğimden dolayı çok mutluyum diyen KAPLAN, bana bu imkanları sağlayan değerli büyüklerime ve vesile olan Dursunbey.com haber sitesine teşekkür eder, saygılar sunarım dedi.

 
Toplam blog
: 94
: 183
Kayıt tarihi
: 15.11.12
 
 

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde 1970 yılında ailenin ikinci oğlu olarak Dünya'ya geldim. Eskişeh..