Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '11

 
Kategori
ÖSYS
 

YGS - LYS stresi

YGS - LYS stresi
 

Merhaba arkadaşlar,  

Bugün sizlere, bir üniversite öğrencisi olarak, şimdiki adıyla YGS- LYS olan üniversite giriş sınavı hakkında edindiğim tecrübelerden bahsetmek istiyorum . Güzel bir üniversitede olamasamda, o sınavın stresini, çalışma biçimini ve yaşanan zorlukları sizlerle paylaşmak isterim. 

Bilindiği gibi, üniversiteye girmek kolay olmuyor ve zorlu bir süreç . Bu süreci kolaylaştırmak inanın kendi elimizde. Bir kere, stres yapmak en büyük düşman . Çalışırkende, sınav dönemi yaklaştıkça da olabildiğinde kendinizi sakinleştirmeye çalışın. Çünkü bu stres yüzünden hem uyku düzenimiz , hem yemek düzenimiz, hemde sosyal yaşam düzenimiz tamamiyle bozuluyor. Geçen bir sene sanki başka bir yaşam yaşıyormuşuz gibi geliyor. Halbuki, her sene okula gidip geldiğimiz gibi, dersanelere gidip geldiğimiz gibi sakin ve düzenli bir okul dönemi geçirmek hakkımız . Elbette televizyon izleyeceksiniz, elbette dışarı çıkıp gezeceksiniz ya da hobilerinizle ilgileneceksiniz fakat düzenli ve planlı ders çalışarak . Mesela; bir konuyu bitirmeden, anlamadan kesinlikle sevdiğiniz şeyleri yapmaya, televizyon izlemeye ya da başka bir şeylerle uğraşmaya kalkışmayın. Benim yaptığım ilk şey buydu . Çünkü içim rahat etmiyordu ve kafam ona takılıyordu. Bu da bende stres oluşturuyor ve dengemi alt üst ediyordu. Bunu kesinlikle dikkate almalısınız ... Konuyu iyi anlamaya çalışın. Sakin olun ve yavaş yavaş halledin. Anlamadığınız yeri hocalarınıza ya da güvenebileceğiniz bir arkadaşınıza sorun. Hocalarınızın peşini bırakmayın. Çözemediğiniz soruları mutlaka çözdürün. Özellikle de matematik konusunda. Günde soru çözme sayınızı gün geçerek arttırın. En büyük hata cevap anahtarlarına bakarak soru çözmektir. Bunu bende yapıyordum . Sakın denemeyin. Mümkünse cevap anahtarlarını kitabınızdan yırtın, katlayın ve bi köşeye koyun . Çözdüğünüz zaman alın ve kontrol edin ... Yemeğinize, uyku düzeninize mutlaka önem verin. Çünkü sizden değerli hiçbir şey yoktur bunu unutmayın . Altı üstü bir sınav ve sonunda ölüm olmayacağını bilin . 

Biliyorum herkesin hayali güzel bir üniversiteye girmek . Sakin, dikkatli ve düzenli bir çalışma ile her şeyin üstesinden gelebileceğinize inanıyorum. Şu sıralar dersaneleriniz ve çalışma zamanlarınızın başlanma tarihleri . Hepinize başarılar dilerim . 

 
Toplam blog
: 99
: 7049
Kayıt tarihi
: 07.08.11
 
 

Bir garip bankacı olmanın yanı sıra, yazarlık yapan; her şeyi olduğu suret için seven bir insanım..