Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ağustos '12

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Ygs, Lys ve Sbs adaylarına; Mutlu olun…

Ygs, Lys ve Sbs adaylarına; Mutlu olun…
 

Öğrenci Koçu İnci Aktaş;

Bilmenizi istediğim bir şey var. O da ne kadar değerli olduğunuz. Bir şeyi başarmak istiyorsanız 4 önemli şeye sahip olmanız gerekir. Birincisi sizi güdüleyecek bir vizyon bir hayal… İkincisi bu hayalinizi körükleyeceğiniz tutkulu bir istek, üçüncüsü bu hayaliniz için çaba sarf ederken hevesli bir bekleyiş ve dördüncüsü de kendinize verdiğiniz değerdir… Bu yüzden bilmeni istediğim bir şey var…

Sen çok özel bir gençsin. Gözlerinin içi ışık dolu. Bugüne kadar o kadar çok çeşitli insanla karşılaştım ki. Beni en çok şaşırtan kapasitesi olduğu halde kendine inanmayan insanların düştüğü acınası hallerdi.  Keşke demek o zaman insanı çok sinirlendirir. Çünkü onları tutan bir şey yoktu.

Yapmak ya da yapmamak işte bütün mesele budur. Seçimdir. Üniversiteyi kazanmayı tercih edersin ya da kazanmamayı. Tercihi aslında tercih formunda yapmazsın. Daha ilk günden oraya neyi işaretleyeceğini zaten biliyorsundur. Bilinçli olarak bunu söylemezsin ama bilinçdışın bilir. Ve sınav sonucunu gördüğünde söylediğin tek bir cümle olacaktır. Bunun olacağını biliyordum.

Peki sen neyi biliyorsun ? O gün neyi biliyor olacaksın? Öyle ya da böyle o gün gelmeyecek mi? Kazanamayacağını zaten bildiğin bir sınava girmeye boşuna zahmet etme. Ve hayatta tek bir hata bile yapacaksan bari kapasiten yüksek sandığın için yap.

Sevgili YGS,LYS Ve SBS adayları… Ben sizlere çok inanıyorum.  Siz farklısınız. Bu dünyada eşiniz ve benzeriniz yok.  Eğer olsaydı sizin burada olmanıza gerek olmazdı. Bu yüzden herkes kadar değerlisiniz ve iyisiniz.  Kendi değerinizi bilin ve bu süreci mutlulukla atlatın.

Sık sık verilen aynı öğütten sıkılma. Çünkü bir çiviyi çakabilmek için defalarca vurmak gerekir... demiş Mevlana...Bildiğiniz ama bildiğinizi bilmediğiniz bir şey var. Bugünden itibaren tüm kaynaklarınız ortaya çıkarıp daha başarılı olduğunuzu gördüğünüzde şaşırmaz mısınız? İmkansız yoktur, sadece yapmanız gerekeni yapın…

Tüm öğrenciler YGS,LYS ya da SBS’yi kazandığında mutlu olacağını sanıyor. Oysa gerçek mutlu olduğunuzda sınavları kazanacağınız yönündedir.

Mutlulukla kalın..

Sevgiler..

İnci Aktaş Yaşam Koçu-Öğrenci Koçu

 

 
Toplam blog
: 76
: 1085
Kayıt tarihi
: 28.11.10
 
 

İnci AKTAŞ 1984 yılında Bursa'da doğdu. Uludağ Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. İstanb..