Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '16

 
Kategori
Sınavlar
 

YGS bitti sıradaki gelsin

Uzun ve yorucu bir çalışma temposunun ardından YGS sonuçlarını elde ettiniz. Kiminiz için umduğundan iyi kiminiz için umduğunuz gibi kiminiz için ise bir hayal kırıklığı oldu sonuçlar. Elde ettiğiniz sonuçlar her ne olursa olsun sizin sonuçlarınız. LYS’ye sonucu kabul etmeden hazırlanmamalısınız. Sonucu kabul ederek LYS’ye hazırlanmalısınız. Sonucu kabul ederseniz ne yapmanız gerektiğini bilir sislerin kalktığı bir LYS yolculuğuna başlamış olursunuz.
 
YGS, eğer LYS’ye girecekseniz yerleştirme puanınızın en fazla %40’nı etkileyecektir. Bu demek oluyor ki sizin için yolculuğun %40’lık kısmı tamamlanmış. Bu yolculuk sizin için bazı duygular ve sonuçlar barındırıyor elbet. Bu duygu ve sonuçların ışığında kalan %60’lık kısmı tamamlamamız gerekiyor.
 
%60 > %40’tan = Bazı ihtimaller zor görünebilir ancak %60’lık yolculuk sizin için oluşacak sonucun en büyük kısmını oluşturuyor. Bu kısımda yapacaklarınız aslında sizin için oluşacak yerleşme puanın en büyük kısmı olacak. Bundan dolayı YGS’nin sonuçlarını önemsemelisiniz ancak YGS sonuçlarının bu yolculuğun her şeyi olmadığını aklımızdan çıkarmayarak LYS’ye yönelik çalışmalarınızı devam ettirmelisiniz. İstediğiniz hedeflere ulaşma isteğinizi içinizde saklı tutun, bunun için önünüzde fırsatınız var. Kaybedilmiş bir şey yok, kazanılacak bir sınav var.
 
 
 
 
 
Okul Psikolojik Danışmanı
 
Halil TAVLI
 
haliltavli@gmail.com
 
twitter(@haliltaaa)
 
 
Toplam blog
: 5
: 1295
Kayıt tarihi
: 19.12.12
 
 

Kocaeli Üniversitesi, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümü mezunuyum. Okul psikolojik danış..