Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '12

 
Kategori
Güncel
 

YGS’de sıfır çekenler 12 bin arttı, 50 bin 805 aileye açık mektup?

YGS’de sıfır çekenler 12 bin arttı, 50 bin 805 aileye açık mektup?
 

Ortada bir başarısızlık olduğu açık. Açık olmayan başarısızlıkta kimlerin sorumluluğu olduğu?

Siyasetçiler sorumluluğu vardır. 1 milyon 837 bin öğrencinin istediği bölüme sınavsız girmesi için ağızlarından bir proje duymuyoruz. Oysa sorunun çözülmeyecek bir yanı yok. Eksik olan sadece bir parça ortak akıl. İstedikleri konularda “kendi maaşları gibi ”nasıl ortak akıl üretiyorlarsa bu konuda da becerilerini rahatlıkla sergileyebilirler. Örneğin Üniversiteler 7/24 açık olur 3 yılda bu birikim kolaylıkla eritilebilir. Dahası arkadan gelenler lise bitirme notuna göre üniversiteye sınavsız girebilirler, hemde istedikleri bölüme.

Anne babaların sorumluluğu vardır. Bu günden başlayarak çocuklarının kendi istedikleri bölüme sınavsız girmeleri için siyesetçilerden projelerini mail yoluyla isteyebilirler. Bu sayede kendi seçtikleri siyasetçilerin çocuklarının sıfır almasına ne kadar duyarlı olduklarını test etmiş olabilirler.

Okuldaki hocaların sorumluluğu vardır. Bu çocuklar aileleri tarafından onlara emanet edilmiştir. Devlet eğitmenlik sorumluluğunu hocalarına vermiştir. Hocaların eğitim stratejilerini sınavda çıkacak soruları göz önüne alarak yenilemelerine ihtiyaç vardır.

Üniversitelerin sorumluluğu vardır. Ülkenin doktor, hâkim, savcı, avukat, mühendis ihtiyacı nasıl karşılanacak. Üniversite yönetimleri yıl boyunca 7/24 çalışarak kendi kapasitelerini nasıl 2 ye hatta 3 e katlayacakları konusunda projeler üretmelerini ne engelliyor. Anne babalar bilgi edinme yasasını kullanarak kendi bölgelerindeki üniversitelerden buna benzer projeler hakkında bilgi isteyebilirler.

Kanunları, yönetmelikleri, okul müfredatlarını hazırlayan bürokratların sorumluluğu vardır. Amaç gençlerin üniversite giriş sınavını kazanmaları ise dershanelerin uyguladığı müfredatı uygulamak daha akıllıca değilmi? Yok, eğer mevcut müfredat uygulanacaksa o zaman sınav yerine okuldan mezuniyet notu ortalaması üniversiteye giriş için neden yeterli olmuyor. Ey anne babalar birde bürokratlara sorun bakalım ne cevap verecekler?

Tüm yazarların, çizerlerin, sanatçıların, aydınların, kendini aydın sananların, bloggerların, kısacası hepimizin sorumluluğu vardır. Ülkenin gençleri istedikleri bölüme girip okuyamıyorsa, dünyada geçerli bir meslek sahibi olmaları için dilimizin döndüğünce destek olamıyorsak, hepimizin yüzünün kızarması gerekmez mi? Eğer ülkenin gençleri arasında işsizlik, umutsuzluk, mesleksizlik azalmayıp artıyorsa bu ayıp onlardan çok bizlere ait değilimdir?

…ın da sorumluluğu vardır?

Not: Noktalı kısma sizler kendi doğrularınıza göre istediğiniz isimleri yazabilirsiniz. Lütfen Çocuklarınızın sorumluluğunu en sona bırakın. Çünkü YGS’de sıfır çeken 50 bin 805 çocuğunuz sizlerin gözbebeğiniz. Onların hepsi sizlerden ve bizlerden daha zeki, Onlara kızmayalım. Önce kendimize kızalım. Hepsinden önemlisi bu sonucu kader olmaktan çıkarmak için elinizden geleni yaptığınıza emin olunuz.

 
Toplam blog
: 37
: 1653
Kayıt tarihi
: 13.03.12
 
 

Kişisel bloğuma hoşgeldiniz. 28 yıl profesyonel yöneticilik yaptım. 2008 den bu güne Sağlık, Güve..