Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '12

 
Kategori
ÖSYS
 

YGS’de Unutulanlar

YGS’de Unutulanlar
 

2011 YGS sonunda 2011 YGS Kişi Hak ve İhlalleri ile ilgili bir yazı yazmıştım. 1 Nisan Pazar günü yapılacak olan 2012 YGS’de hem görevli olmam hem de bu alanda çalışan bir uzman olarak dikkatimi çeken ve geçen sene eleştiri konusu olmasına rağmen bazı kurallarda bir değişikliği gidilmediğini gördüm.
Osym sınav uygulama yönergesine bakıp incelediğinizde bunu görmek mümkündür. Öyle ki “salon görevlilerinin karşılaşabilecekleri özel durumlar” başlığında madde 13’te aynen şu ifade yer alıyor: Sınav sırasında adaylar, tuvalet, revir, sağlık, su içmek vb. ihtiyaçları için sınav salonundan kısa bir süre çıkmak isteyebilir. Bu durumdaki adaylara kesinlikle izin vermeyiniz. Sınav salonundan çıkan bir adayı kesinlikle bir daha sınav salonuna almayınız. Bunun anlamı şu aday sara hastası ve nöbeti geldi diyelim çıkmak yasak olduğu için oracıkta ya sonucuna katlanacak veya dışarı çıkarsa/çıkarılırsa tekrar sınav salonuna dönemeyecek ve bu durumda sınavı iptal olacak. Çünkü aynı yönergede sınavın düzen ve tertibini bozmaktan tutanak tutulacak ve iptal dilekçesi verilecek ifadeleri yer alıyor.
 
Şimdi soruyorum OSYM yetkililerine genelin haklarını korumak için bu kadar çaba gösterip de yönerge hazırlarken hasta ve kronik şikâyeti olup sınava girecek aday olduğunu düşünemediniz mi? Eğer düşünemediniz ise biz size hatırlatmak isteriz ki bu bir hak gaspıdır. Bunun bilincinde olan kişiler bunu mahkemelere taşıyacaktır. Umarım bu yazımı bir yetkili görür de dikkate alır.
 
Dönüşümden geçen ülkemizin bu tür eksiklikleri giderip daha sağlıklı ve kişi haklarını gözeten uygulamaların olması dileği ile !
 
Tüm öğrencilere sınavda başarılar dilerim.
 
 
Korkmaz İSLAMOĞLU
Psikolojik Danışman
Rehberlik Uzmanı
 
Toplam blog
: 30
: 9916
Kayıt tarihi
: 12.05.08
 
 

KOÇLUK DANIŞMANLIK ..