Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '11

 
Kategori
Haber
 

YGS iptal olmayacak!

YGS iptal olmayacak!
 

Bunu ben söylemedim. Ne haddime ki... 

Bu ifade yetkili makamlara ait; bunlardan birisi ÖSYM Başkanı Ali DEMİR, diğeri ise Milli Eğitim Bakanı Nimet ÇUBUKÇU. 

ÖSYM Başkanı DEMİR yaptığı açıklamada "sınavın acemilik dönemine geldiğini, hataların bundan kaynaklandığını, iptalinin düşünülmediğini" belirtti. 1, 7 milyon öğrenciyi ilgilendiren YGS sınavı ÖSYM Başkanlığı'ndaki heyetin acemiliğine gelmiş? İş bu kadar CİDDİ yani... 

Bakan ÇUBUKÇU'da benzer ifadeleri kullandı. Bu kadar mı? Hayır, hayır, olur mu o kadar. Biliyorsunuz ki bu konu hakkında günlerden beri tek kelime söylememişti. Bugün joker hakkını kullandı ve şunları da söyledi: Cumhurbaşkanı'na ÖSYM Başkanı'nın yaptığı açıklamalara atıf ta bulunarak; " yapılan açıklamalar beni tatmin etti" dedi. 

Çubukçu'nun kullandığı bu ifadeyi ezberlemişçesine Hükümet kanadından başkaları da kullandı: "Açıklamalardan tatmin olduk" 

Bu tür ifadeler hemen öğrencilik yıllarımda sıkça duyduğum şu ifadeyi çağrıştırdı: "Ben de arkadaşıma katılıyorum" 

Ne kadar benziyor değil mi? Sizler de mutlaka aynı örneğe benzer durumlar yaşamışsınızdır. Öğretmenin soru sorduğu bir öğrenci soruya şöyle böyle cevap verir. Ardından soru sorulan bir başka öğrenci ise konuya ve soruya vakıf olmadığından veya soruyu/konuyu takip etmediğinden, ama biliyormuş edasıyla "Ben de arkadaşıma katılıyorum" der. 

Ama sınavın iptal edilmesinin düşünülmediği yönündeki açıklamalarda talihsizlik var! Konu yargıya henüz intikal etti ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturmanın seyri veya iptali konusunda henüz kamuoyuna yansımış bir bilgi yok. Ancak bildiğim kadarıyla incelemeler başladı, yani yargı süreci devam ediyor. Anlam veremediğim konu, bu süreç tamamlanmadan sınav iptalinin söz konusu olmadığı hükmünü gerek ÖSYM, gerekse hükümet temsilcileri nasıl verebilirler? Kendilerinden ve yargıdan nasıl bu kadar emin olabilirler? Bu hüküm yargıyı etkilemek anlamına gelmiyor mu?Yapılmak istenen şey sadece kamu vicdanını mı rahatlatmak? 

2009 yılında polis okulları sınav sorularının sızdırılmış olduğu tespit edilince sınav iptal edildi ve yenilendi. 

2010 yılında KPSS sınavının soruları sızdırılınca sınav yenilendi. 

2011 yılında YGS sınavında soruların sızdırılması "MOD"ası geçtiği için yeni yöntemler devreye sokuldu. Sonuç:? 

Şimdi şu sorulara en kısa sürede açıklık getirilmesi gerekiyor: 

1. Sınav iptal edilecek mi? 

2. Yargı süreci beklenecek mi? (Polis Okulları ve KPSS de yaşananlar sonucunda soruşturmaların kesin sonuçları henüz ortada yok ve asıl faillere ulaşılamadı. Süreç devam ediyor ama sınavlar yenilendi.) 

"Tatmin olmamış" 1, 7 milyon öğrenci ve velliler bu konuda kesin bilgi bekliyor... 

Bugün yapılan açıklamalarda bir çelişki daha göze çarpıyor: Bir taraftan şifreleme iddialarının doğru olmadığı ifade edilirken, diğer taraftan yaşanan bu olayın, muhalefetin ve bazı kesimlerin tezgahı olduğu belirtiliyor. 

Yahu olmadığı iddia edilen şeyin tezgahı olur mu hiç? 

Bugün haberlerde en çok dikkat çeken konulardan birisi MOD_MEDYAN konusundaki haberdir. Madem ki şifre olayı "mod-medyan"la açıklanıyor, o halde sınavdan önceki gün internet arama motorunda bu kelimeleri kimler nerden aldığı bilgiler üzerine tıkladılar? Bu bilgiler hangi cep ttelefonları aracılığıyla birilerine ulaştırıldı? Savcılık için mesaj kayıtlarına ulaşmak yada arama motorunda arama yapan birkaç bin kişiden bir kaçına ulaşmak zor olmasa gerek ! Üstelik bu konularda bir hayli tecrübeli "İletişim Daire Başkanlığı"mız varken... 

Not: Bu yazıyı kaleme aldıktan 2 gün sonra çıkan bir haberi görmek için lütfen tıklayınız! 

http://haber.gazetevatan.com/savci-dugmeye-basti/369846/1 

 
Toplam blog
: 136
: 2817
Kayıt tarihi
: 20.03.11
 
 

Duyarlı olduğum konularda; düşündüklerimi, bildiklerimi ve birikimlerimi paylaşmak üzere burada b..