Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '11

 
Kategori
ÖSYS
 

YGS-LYS Yolunda Arkadaşlık

Arkadaşlık 

Sevgili ÖSS adayı,  

Üniversite kapısında, o kapıdan içeri girmek için beklerken, sizin oradan içeri girip giremeyeceğinizi kiminle arkadaş olacağınız belirler çoğu zaman. Ancak pek çok ÖSS adayı bunun farkına varamadığından dolayı ÖSS de başarılı olamamasının sebebini hiç arkadaşlarında aramaz. Çünkü insanlar, genellikle güzel arkadaş seçtiklerine inanmaktadırlar. 

Sevgili ÖSS adayı,  

İnsan başarıya ulaşması için belki az, belki çok ama, gerektiği gibi çalışması lazım. Bu çalışmalarımızda bizlerin motivasyona, çalışmak için gereken zamana, bizleri çalışmaya sevk edecek insanlara ihtiyacımız var muhakkak. Bunlar ailemiz, arkadaşlarımız ve çevremizdir. 

Arkadaşlarımız bizlerin hakikaten ÖSS kazanmasın istemekteyseler muhakkak ki, bizim çalışma zamanımıza saygı gösterecekler ve çalışma zamanımızda bizleri oyuna ve başka işlerle meşgul olmaya asla davet etmeyeceklerdir. Eğer arkadaşlarımız çalışma saatlerimizde bizleri kendimizle baş başa bırakmaktaysalar o arkadaşlarımızın içtenliğine inanmamız lazım. 

Sevgili ÖSS adayı,  

Arkadaşlarımızla da zaman zaman bir arada olmak insan olarak hepimizin ihtiyacıdır muhakkak. Bu ihtiyacımızı da insan olarak gidermek zorundayız. Çünkü ihtiyaçlarımızı gideremezsek mutluluğumuz ve huzurumuz kalmaz. Ancak her şeyin zamanını ve dengesini göz ardı etmemek lazım. 

ÖSS adayı sevgili kardeşim,  

Bir gençle tanışmıştım ve bana “ Ağabey, arkadaşlarım beni sevmekte ve benimle beraber olmak için can atmakta “ demişti. Ben bu gence hak vermekle beraber O’na şunları söylemiştim. “Sevgili kardeşim, sen arkadaşlarınla beraber olurken acaba derslerle alakalı şeyler mi konuşmaktasınız yoksa sabah aksam hayatın günlük boş gündemini mi yapmaktasınız ?” O genç kardeşim boynunu bükerek " Ne yazık ki ÖSS Konusunda çok az konuşmaktayız” demişti. Ben ise gücüm yettiği kadar ona gerçekleri, gerçek bildiklerimi anlatmaya çalıştım anladı mı bilemem. 

Sevgili ÖSS adayı,  

Bizimde zamanda ÖSS de Başarılı olmamızın en büyük sebebi muhakkak ki, arkadaşlarımızı kötü alışkanlıklar olan insanlardan seçmememiz ve onları ders çalışacağımız zaman kibarca ret etmemiz olmuştur. Bu tutumuz bazen arkadaşlarımızın bizi yanlış anlamasına, bazen de arkadaşsız kalmamıza sebep oldu ama bizler ÖSS çalışma konusunda taviz vermez tutumuzla, geleceğimizi garanti almak zorundaydık. Çünkü biliyorduk ki, Üniversitede de en az lisede, dershanedeki kadar samimi içten arkadaşlarımız bizleri beklemekteydi. Çünkü, insan dürüst ve kendine saygı ile yaşadığı müddetçe gittiği her yerde bir önceki ortamdan daha samimi ve içten arkadaşlar bulabilmekteydi. 

Sevgili ÖSS namzedi,  

İnsan her zaman korku ve ümit arasında yaşar ve hayatta kalabilmek için korkuları vardır. Bu korkulardan bir tanesi de “arkadaşsız kalma korkusu “dur ama insan arkadaşsız bile kalsa, hayatta başarılı olmak zorundadır. Eğer biz ne zaman hayır ne zaman evet diyeceğimizi bilemezsek, kime evet kime hayır diyeceğimizi unutursak, bunun farkında ve bilincinde olmazsak Başarlı olmamız zor olur. Bu yüzden arkadaşlarımıza ne zaman hayır ne zaman evet diyeceğimizi iyi öğrenmeliyiz. 

Sevgili ÖSS adayı,  

Biz hayatta başkalarını memnun etmek, başkalar bizi sevsin, bizi saysın diye yaşamamalıyız. Bizler hayatta mutlu ve başarılı olmak için yaşamalıyız. Çünkü hayatta bizi çok sevende nefret edende bulunacaktır. Herkesi memnun eden, herkesin sevgisini ve saygısını kazanan insana rastlamak zor hayatta. O yüzden biz kendimize olan sevgimizi ve saygımızı kaybetmezsek mutlu olmak ve mutluluk vermek için yaşarsak o zaman hayatta biz başar peşinde koşmayacağız başarı bizim peşimizde koşacak demektir. 

Geleceğimizin teminatı sevgili gençler,  

Bu anlattıklarımla arkadaştan uzak kalın, arkadaş edinmeyin dememekteyim. İnsan bir toplumda yaşamaktaysa, arkadaşa muhakkak gereksinimde duyacaktır. Ben de çoğu zaman sevmediğim insanlarla arkadaşlıkta yapmak zorunda kaldım. Mesela aynı sınıfta okumak gibi aynı iş yerinde çalışmak gibi. Bu zorunlu arkadaşlıklarda sevmediğim hareketlerini kibarca söyledim onlara. Onlar bu sevmediğim şeyleri yapmışsa onlardan uzak kalıp mesafeli olmaya, onlara uymamaya da gayret ettim. Çünkü biz istemezsek, kimse bizlerle zorla arkadaşlık yapmaya cesarette edemez. 

Sevgili ÖSS adayı,  

Hayatta başarı için ipler mutlaka bizim elimizdedir. Biz istersek mutlaka Başarlı da oluruz. Geçen gazetede okumuştum. Bir genç tam yıl ÖSS de başarılı olamamış ve Diyarbakır’dan Ankara’ya gelerek dershaneye devam ederek ÖSS de ilk 100 e girmeyi başarmış. O başarmışsa siz neden başaramayansız? Yeter ki ÖSS çalışma yolunda ipleri mutlaka kendi elinize alın. Arkadaşlarla gerektiği kadar ilgilenin .Unutmayın ki “her şeyin azı kar, ortası karar çoğu insana mutlaka zarardır” 

Sevgili ÖSS adayı,  

Hayatta başarı öyle çoğu insanın zannettiği gibi çok zeki olanın, çok çalışanın, çok şanslı olanın değil, doğru arkadaşlar seçenin, kiminle ne zaman ne konuşulacağını bilenin, zamanı etkili ve verimli kullananın, evet ve hayır kelimelerini kime karşı nasıl kullanılacağını bilenin olacaktır. 

Sevgili ÖSS namzedi,  

Arkadaşlıkta ÖSS adaylar ne yazık ki yaş mevzuuna büyük önem vermekteler. Halbuki “Akıl yaşta değil, baştadır” diyen insan, arkadaşın yaşından çok kendisine bir şeyler öğretip öğretmediğine, O’nu iyi güzel şeylere yönlendirip yönlendiremediğine bakar. Bir arkadaşımız bizi iyi güzele yönlendiriyorsa eğer o arkadaşımızın yaşının başının ve O insan için toplumun, çevremizin ne dediğinin önemi kalmamalı. Çünkü yanlışların çok olduğu toplumda doğrular yanlış algılanır. Doğru arkadaşlar çoğu zaman yanlışların çok olduğu toplumda da yanlış insan olarak tanımlanabilir. Akıllı insan toplumun önünde olarak kendi doğrularına, kendi İnançlarına göre arkadaş seçmesini bilen insandır. 

Sevgili ÖSS adayı kardeşim,  

Sana son olarak söylemem lazım ki, arkadaş seçersin seni vezir yapar, başarıdan başarıya koşarsın, arkadaş.seçersin seni rezil eder, onunla arkadaş olduğuna lanet edersin. Hayatını, hayatındaki başarıları çoğu zaman hayatta ilerlerken seçtiğin arkadaşların doğru veya yanlış olması ile sen belirlersin. Hayatını yaşayarak arkadaşlarına dikkat ederek mutlu ve Başarılı olmak senin elinde 

Sevgili ÖSS namzedi kardeşim,  

Sana şunu da anlatmak isterim ki, hayatta hapishaneler yanlış arkadaş kurbanları ile dolu insanlarla, Üniversiteler ve başarılı insanları bünyesinde bulunduran özel ve resmi kurumlar güzel arkadaş seçerek başarılı olmuş, hayatın kendisine verdiği imkanları en güzel şekilde kullanarak başarıya ulaşmış insanlarla doludur. 

Sevgili Nazmet,  

Seni çok seviyoruz millet olarak ve senin başarın için anlatıyorum tüm bunları sana. Sen Benim gözümde ve Türk milletinin gözünde değerli bir varlıksın, ÖSS seçtiğin arkadaşlara dikkat edersen Başarlı olacaksın ve benim ve milletimizin gözünde daha değerli olacaksın ve başarılarınla ülkemizin gururu olacaksın. Haydi, arkadaşların ve arkadaşlıklarını bir daha gözden geçirerek başar yolunda yürü, yürü, koş ve başarı yakala 

Gözlerinden öpüyorum. Mutluluklar diliyorum. Hayat mutlu olmaya değer mutlaka . 

TURAN YALÇIN-TOKAT 

 
Toplam blog
: 1096
: 1558
Kayıt tarihi
: 28.12.07
 
 

1967 Tokat'ın  Pazar ilçesi doğumluyum. İşitme engelliyim. İstanbul Üniversitesi iktisat Fakültes..