Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '11

 
Kategori
Siyaset
 

YGS mağdurlarının en büyük sınavı 12 Haziran’dadır…

YGS mağdurlarının en büyük sınavı 12 Haziran’dadır…
 

YGS sınavından daha önemlisi; oy verecek 5 milyon vatandaşın 12 Haziran sınavını çok daha dikkatli takip edeceğim...

Neden?

Yaklaşık 1,5 aydır ne sıkıntılar yaşandı, ne stresler oluştu, depresyona gireni mi ararsın, uykusuz kalanı mı arasın, bağırıp çağırana mı ararsın, onca emeğe ve dershanelere verilen paralara mı yanarsın… Velhasıl yaşananları tarif etmeye kalksam herhalde koca bir kitap olur…

Kimler yaşadı?

YGS sınavına giren tam 1 milyon 700 bin öğrenci, en az onlar kadar hop oturup hop kalkan 3 milyon 400 bin anne-baba… Toplam 5 milyon 18 yaş üzeri vatandaşın son 1,5 ayını tabiri caizse zehir ettiler, heder ettiler…

ÖSYM Başkanlığı atamasını yapan YÖK ve bu atamayı koruma altına alan AK Parti Hükümeti’nin eli kolu bağlandı artık… Çünkü AKP Hükümeti tarafından 3 Mart‘ta yürürlüğe konan ilgili kanunda “Görev süresi dolmadan başkanın görevine son verilemez.” hükmü bulunuyor. Tekstilci başkan tüm bu skandallara rağmen istifa etmezse, görevinden alınamayacak.

Şifreler, yanlış puanlamalar, eksik soru kitapçıkları, tatmin olmalar, davalar, tartışmalar, atışmalar gibi sürüp giden ve herkesin bildiklerini tekrar etmeyeceğim…

Tüm bu hengameler sonrası yapılan tüm anketlerde AK Parti iktidarının yüzde 50 civarında oy alacağı iddia edilmektedir.

Yaşananlar karşısında büyük çoğunluğun demokratik tepkisini ve protestosunu göremedim. Hadi bunu anlayışla karşıladım diyelim… Hadi korkusu var diyelim… İyi de sandığa giderken kimse kafana silah dayamıyor. Oy verirken yaşadıklarında baş başa kalıyorsun ve oy veriyorsun…

Bu arada cemaat ve tarikatların destekleri büyük oranda AK Parti olduğu aşikardır. İnternetten edindiğim bilgiler şöyledir:

-Yurtdışındaki gönüllülerini oy kullanmak için kafileler halinde Türkiye`ye çağıran Fethullah Gülen cemaati, Türkiye`deki gönüllülerini de AK Parti’ye destek olmaya çağırdı.

-Umre dönüşü Saadet Partisi lideri Mustafa Kamalak`ın Mahmut Efendi`yi ziyareti, Saadet Partisi-İsmailağa Cemaati arasındaki yakınlaşmayı pekiştirdi. İsmailağa Cemaati`ndeki bu gelişmelerin 300 bini aşkın cemaat mensubu tarafından sandıkta nasıl yorumlanacağı merakla bekleniyor.

-Son dönemde AK Parti ile Süleymancılar arasında buzlar erise de cemaatin tercihini MHP’den yana kullanacağı iddia ediliyor. Süleymancıların Mehmet Denizongun önderliğindeki diğer kesimi ise oyunu AK Parti’den yana kullanacak.

-Nurcu kesimin en köklü gruplarından biri olan Yeni Asya Gazetesi çevresi, istemeden de olsa, AK Parti’ye destek vereceğini açıklaması sürpriz olmayacaktır.

-Milli Görüş Hareketi’nin önemli isimlerinden biri olan Kadri Tarikatı Şeyhi Haydar Baş, Demokrat Parti listesinden Bursa adayı olup; Demokrat Parti Lideri Namık Kemal Zeybek’e tam destek veriyor.

-Günümüzde HAKYOL Vakfı’nda faaliyetlerini sürdüren İskenderpaşa Cemaati’nin oyunu AK Parti’ye vereceği tahmin ediliyor.

-İslamcı çevrelerin yakından tanıdığı Mehmet Göktaş’ın etkileyici üslubuyla kitlelere yaptığı konuşmalarla bölgedeki etkisini giderek arttıran bu cemaat, PKK’ya karşı bölgedeki en etkili güç olarak kabul ediliyor. Anayasa referandumunda “Evet” oyu vereceğini açıklayan Mustaz’af-Der’in Hizbullah operasyonlarına rağmen 12 Haziran seçimlerinde AK Parti’ye son bir destek vereceği tahmin ediliyor.

-2002 yılında bu yana AK Parti iktidarını destekleyen Enver Ören ve cemaati, Haziran 2011 seçimlerinde de AK Parti’ye destek vereceği belirtiliyor.

-2007 seçimlerinde AK Parti ve BBP’ye oy veren Menzil Cemaati’nin bu seçimlerde AK Parti’ye oy vermesi bekleniyor.

-Günümüzde Ali Ramazan Dinç Hoca’nın manevi önderliğinde faaliyetlerini sürdüren Safa Vakfı, 12 Haziran seçimlerinde bu cemaatin oylarının Has Parti, Saadet Partisi ve AK Parti arasında paylaşılacağı tahmin ediliyor.

-Kökeni Nakşibendi Şeyhi Erbilli Şeyh Esad Efendi’ye kadar dayanan Erenköy Cemaati, günümüzde Osman Nuri Topbaş’ın önderliğinde hizmetine devam ediyor.

Yukarıdaki tarikat ve cemaat mensubu dışındaki YGS mağduru öğrenci ve ailelerden; hangi partiye oy vereceklerini merakla izleyeceğim.

Bu arada Sevgili Yılmaz Özdil’in o ünlü makalesinden bir parça alıyorum:

Avanta dağıtana dua edip, avantası kesilince beddua edene... Akmayan çeşme başında, boş bidonu kameraya sallayarak “elim kırılsaydı” diye bağırana “bidon kafa” demiştim.


YGS mağdurları içinde (Tarikat ve cemaat mensupları hariç) olup AK Parti’ye oy verecekleri nasıl tarif edeyim diye ben de 12 Haziran 2011 akşamına kadar sabırla düşüneceğim…

Ömer Özdamar

Bucak-BURDUR

 
Toplam blog
: 689
: 2433
Kayıt tarihi
: 17.01.07
 
 

 2007 yılından beri Milliyet Blog'da yazarım. 2009 yılında 'Normal Ötesi Aşk' ve 'Normal Ötesi Aş..