Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '11

 
Kategori
Sınavlar
 

YGS sorularını nasıl kolaylaştırabiliriz?

YGS sorularını nasıl kolaylaştırabiliriz?
 

Çıkmış soruların analizini yapmak size büyük fayda sağlayacaktır


Öncelikle sorumuza değinelim. Aslında burada farklı bir vurgu var. Tabiki YGS sorularını kolaylaştırmamız mümkün değil. O zaman yapacağımız şey soruları kendimiz için daha kolay hale getirmek. 

YGS sınavı yaklaşırken öğrencileri de büyük bir heyecan sarmış durumda. Konu çalışmanın sonuna gelindiği bu günlerde netlerinizi ciddi oranda artırabilecek çalışmalar yapmaya başlamalısınız. 

Bu çalışmalardan en önemlileri sınav performansınıza yönelik olanıdır. Öncelikle yapmanız gereken gerçekten çıkmış soruları çözerek hangi seviyede olduğunuzu görmenizdir. 201 YGS sorularını ÖSYM'nin sitesinden inceleyebilirsiniz: 

http://www.osym.gov.tr/belge/1-11885/2010-osys-ygs-sorulari-ve-cevaplari.html 

Diğer yıllara ait soruları ise ygslys.blogcu.com'un YGS soruları ve LYS soruları başlıkları altında bulabilirsiniz. 

Bu performansı artırmanın diğer yolu ise bol bol deneme çözerek eksilerinizi görmek, sınav sırasında zamanı daha doğru kullanabilme becerisini geliştirmek ve sizi çok ileriye taşıyan sınav taktikleri geliştirmektir. Bunun için ilk tavsiyemiz başarılı eğitim kurumlarının denemelerini çözmeniz üzerine olacak. Bunun yanında bazı denemeleri internet üzerinde de bulmanız mümkün. Yine bir örnek verecek olursak yukarıda bahsettiğimiz sitenin ygs deneme sınavı bölümü altında ücretsiz denemelere ulaşabilirsiniz. Burada önemle hatırlatmak istediğimiz konu bu denemelerin mutlaka çıktılarını alarak kağıt üzerinde çözmeniz. Çünkü bu denemeleri bilgisayar üzerinden çözmekle kağıt üzerinde çözmek arasında illaki bir algı farklılığı olacaktır. 

Hep bahsederiz hayatımızı birkaç saatlik sınava sığdırıyorlar diye. Bu doğrudur ve işte bu yüzden bu birkaç saatlik sürede gösterebileceğimiz en iyi performansı göstermek için elimizden gelenin en iyisini yapmak durumundayız. 

* Görsel öge YGS LYS sitesi ygslys.blogcu.com'dan alınmıştır. 

 

 
Toplam blog
: 7
: 3883
Kayıt tarihi
: 31.03.10
 
 

Eğitimci..