Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '10

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Yıl -2010- Köylü bitmiş!

Yıl -2010- Köylü bitmiş!
 

Vekillik ceylan derisi koltuklarda, mecliste yapılmıyor. Yıl 2010 " Ananı da al git" Türkiye'si...


Ülkemizde yılbaşı gülenleri eğlenenlerden çok kara kara düşünen insanlarımız çoğunlukta neden? 31 Aralık günü hem iş hem ziyaret için gittiğim İzmit’in kandıra ilçesinde köylü vatandaşlar ile konuşma fırsatı buldum. Vatandaşlar ile konuşmalarımda kiminle konuştuysam borcundan ve ülkenin içinde bulunduğu durumdan ve geleceğin ne getireceği kaygılarını taşıyor. Köylü halkımız 2010’dan umutsuz açıkçası…

*** **** ***

<ı>Kredi zedeler

İsmini vermeyeceğim bir Kooperatifte ülke sorunları üzerinde özelliklede ekonomi üzerine konuştuk. Ülkenin içinde bulunduğu durumu anlamak için sadece haberleri takip etmek yetiyor aslında (yandaş medya değil ama) genel anlamda köylünün sıkıntısı bankalar ile ve durgun olan ekonomimizin maalesef onların işlerine de yansıması olduğudur. İşlerin durgun olması piyasada paranın dönmemesi sanki hep sanayicileri etkiler? Köylüler gerçek halkın durumu daha kötü… en kötü batık fabrikatör 50 bin liralık arabayla dolaşıyor.

Mahsullerinin para etmemesi bir yana birde harcanan emekleri, üretim girdileri derken gelen parası geldiği gibi bana faizlerine gidiyor. Biz yaptık, biz ettik anlayışı ile bu ülke daha ne kadar gidecek orası muamma… Kredi kanosunda ise bankalara bulaşan köylülerin artık dilleri yandı 20 bin liraya 40 bin ödeyenler bu ülkede bankalar kanunda bir değişiklik yapılmasının artık vakti geldi dedirtiyor. Alınan faizler anaparanın 3-4 katına çıkabiliyor buna bir sınırlama getirilmelidir.

*** **** ***

<ı>

<ı>

<ı>Seçimi kim kazanır?

Bir grup kandıra köylüsü ile yaptığım konuşmada siyasete girdik. Ekonominin kötü olduğunun bilincinde olan vatandaşımız. Artık bu AKP’nin gitmesi istiyor. Fakat sorduğum soru buradaki köylerden Akp’ye oy çıkar mı? Verdikleri cevap ise savundukları fikirleri anında yok ediyor. Buralardan AKP’ye oy çok çıkar. “O zaman ne diyelim. Allah yardımcınız olsun siz 3, 5 sene ananız ağlasın vergiler ile faizler ile sadece seçim zamanı sizi hatırlayan bir hükümet son 6 ayda seçimi kazanan bir hükümet daha ne diyeyim size” dedim. Onlarda haklılar dünya çıkar dünyası herkes ne kaparım diye bakıyor.

Bizi bu sisteme alıştıranlar bu ve bundan önceki iktidarlar olmadı mı? Kanun bile var bu konuda rüşveti almak ve vermekte suç! Gelin bu kanunu seçimler kanuna da koyalım veya bir fıkra olsun seçimde 10 litrelik yağ dağıtmak, beyaz eşya koltuk, seçmeni kandırabilecek her şey seçime 1 sene kala yasak olsun. Neden son 1 yıl yasak? Sadece demokratik bir ülke olduğumuzu seçim zamanında hatırlayan hükümet veya hükümetler görece geldiği 4 yıl boyunca halka yardım yapsın diye… Bu olursa kötü tarafı bizdensin değilsin tartışmaları çıkacak. Yaşadığımız ülke demokratik değil ben sana attı oyumu dersiniz olur biter. İzmit’in köylüsü için geçerli olan bu mikro analizi ülke geleninde tarım ile uğraşan insanlarımıza yayabiliriz. (Örnek Antalya’da kredi borçlarını ödeyebilmek için organlarını satan köylü halkımız ve daha bilmediğim diğerleri…)

-

<ı>“Her zaman halkını düşünen ve kapitalist düzende bile sistemi değil, kendi vatandaşını koruyan bir iktidar dileğiyle…”

-

Yılbaşı Özel Yazım -2010-

Yılbaşı ve pembe darbe: http://blog.milliyet.com.tr/Yilbasi_ve_pembe_darbe/Blog/?BlogNo=220182

SAMET SERBEST

<ı>S&S (Her Zaman Önde)

Serbestler@windowslive.com

 
Toplam blog
: 112
: 2756
Kayıt tarihi
: 15.09.09
 
 

Ülke meselelerine kafa yoran ulusal çıkarları korumaya çalışan düşünen bir genç. İlkelerim; Üstün..