Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '10

 
Kategori
Siyaset
 

Yıl 2023 Versiyon 'Şeriat'

Yıl 2023 Versiyon 'Şeriat'
 

İkibinbir onbir eylül günü olan ''ikiz kule'' saldırılarından sonra başlayan gelismeler sayesinde 'tek dişi kalmış canavar' kendine yeni bir düşman yarattı; 'İslam'.
Komunizmin bile bu tek dişi kalmış canavarın bir fikri olduğu söylenir. Onbir eylül etkilerini kendi çıkarları doğrultusunda kullanan 'tek dişli canavar', Irak ve Afganistan'a girmesinden sonra Avrupada başlayan İslam düşmanlığı ile halkları da bölmüştür.
Avrupada aşırı islam düşmanları iş başına gelirken, islam dünyasında ise islami hükümetlerin demokrasiyle başa gelmeleri ile istedikleri bölünmüşlüğü yarattılar. 'Tek dişli canavar' Pakistan islam cumhuriyetin'e atom bombasını atmadan önce Pakistana İslamiyet'le ilgisi olmayan bir çoğu İran iç savaşından yenik kaçan, zıvanadan çıkmış sözüm ona İslam alimleri yerleştirerek, onların verdikleri kin ve nefret dolu fetvaları ve sonucuyla oluşan intihar eylemlerini bahane edip ülkeyi atomladıktan sonra, Pakistanı, İrak gibi okyanus ötesi eyaleti yaptı.
İran iç savaşında savaşı kaybeden mollalar Türkiye ve pakistana iltica edip, buralardan Iran laik cumhuriyetinin kuruluşunu seyrettiler. Şimdi bu molların bazıları ne yazık ki ülkemizin 'ehil adamlar' kurulunda.
Iranda bir laik devletin kurulmasını ve aynı zamanda Türkiye'de demokratik İslam fedarasyonu kuran bu güç kimdir ?

Halkları 'medeniyetler çatışması ' projesiyle birbirine düşman edebilen bu tek dişli canavar, halklar arası seçim yapmadan herkesi kullandı.
Sonuç kimler için faydalı oldu: Endüstrüdekilere ve politikacılara. Endüstrüsü güçlü olan ülkelerde halk uyuşturucu özgürlüğü ve işsizlik ile kontrol altında tutulurken, fakir ülkelerde dinleri ve etnik ayrımlardan oluşan savaşları kullanarak o ülkeleri rüşvet ile sömürdüler. Bu 'tek dişi kalmış canavar'' ülkemi nasıl bu hale getirdi benim için büyük üzüntüdür. Ay'a bastığımıza inandıran, Onbir eylülü dünyaya yuttarabilen, Rusları bile komunizm ile yönetip kapitalizmin en kapitalisti yapan bu tek dişli canavara daha bebekken çelme takan büyük insan rahmetli Atamız Mustafa Kemal'in başarısı, Davut ve Golyat efsanesinin o zamanki versiyonudur.

İkibinon yılında gerçekleşen şaibeli refarandumla Anayasayı değiştiren Akp, ikibinonbir yılında yine şaibeli olan seçimle yüzde yetmis bir çogunlukla iktidara gelip, meclise yeni anayasa ile vermis olduğu parti kapatma yetkisi ve onlara çalışan savcılar ve hakimler'le Mhp'yi Irkçılıkla suçlayıp kapattı. Bir çok mhp'li kodeslerde. Biliyoruz ki cezaevlerinde hak yolu bulanlar af olunmuştur. Ne yazık durumlar ki Laik cumhuriyetin koruyucusu askerlerimiz cezaevlerinde en ön safhalarda namaz kılıyorlar ve herkes bir islam başarısından bahsediyor. İNsanların geçen yüzyılla başlayan bağnazlaştırılma ve pasife edilme yöntemleri tüm dünya da olduğu gibi, ülkemizde de verimlerini vermiştir. Bugün aydın insanlarımız düşüncelerini, korku yüzünden, bırakın konuşmayı, düşünmeye bile korkuyorlar. Ben bu yazıyı tam onüç yıl önce yazdığım için korkum sadece fiksiyonumdan öte olmadı.

Bu tek dişli canavar insanları bir iş'le kandırıyor. Tek dişli canavar ve ne pahasına olursa bir iş isteyen dünya insanları bu yeni düzenden sorumlu. Kurulan bu fedarosyonda yaşayan halk 'Ermeni kıyımı' tazminatı için oluşturulan yeni vergiyi de paşa paşa ödüyor. İkibin onbir yılında işbaşına gelen akp'nin Mhp'yi kapatması, Chp'yi de kucak kedisine çevirmesinden sonra Tsk'yı asimile edip, Anadoluya dolan cemaatların kurdukları partilerle ikibin onüç yılındaki erken seçimle yüzde doksan'la iktidar olup, kendi yönettikleri refarandum'la ikibin ondört yılında bu yeni devleti kurdular ve Türkiye Cumhuriyetin doksanbir yıllık tarihine son verdiler.BU keder kader değildir; Tarihi değiştirirken, geleceği de manipüle edenlere sessiz çoğunlukta kalmanın sonucunda bu hallere geldik. Bu Yıl DİP'in ilan edilişinin onuncu yılı ve bugünlerde Cumhuriyetin onuncu yıl marşı aklıma geldikçe halk olarak Cumhuriyeti hiç anlamadığımızı ve nankörlük ettiğimizi düşünüyorum.

 
Toplam blog
: 82
: 437
Kayıt tarihi
: 11.08.09
 
 

İlgi alanlarım muzik. İlk kez Milliyet Blog'da yazı yazmayı deniyorum, daha doğrusu düşüncelerimi..