Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ

http://blog.milliyet.com.tr/peyzaj

24 Aralık '21

 
Kategori
Dekorasyon
 

Yılbaşı Hediyeleri

Yılbaşı Hediyeleri

Yepyeni bir yıl geliyor, geldi derken; hepimizde sevdiklerimize hangi yılbaşı hediyesi alabiliriz düşünceleri başladı. Öncelikle yeni yılımız kutlu, mutlu olsun. Hepimize sağlık, huzur, mutluluk getirsin. Sıra geldi yılbaşı hediyelerine. O kadar çok hediye seçenekleri var ki bazen seçimde kararsız kalabiliyoruz. Bu kararsızlığı farklı ve bir o kadarda fayda sağlayacak hediyelerle son vermeye ne dersiniz? Cevaplar ‘evet’ ise aşağıdaki on öneri; sizler için harika yılbaşı hediyesi olacak. Hazırsanız başlıyoruz.

Orkide( Phalaenopsis): Orkide bitkisi; duruşu ile çiçekleri ile; saflığı, asaleti, masumiyeti simgeler.Etrafınızda bu özelliklere sahip arkadaşlarınıza, dostlarınıza alabilirsiniz.

Ev palmiyesi (Areca): Ev palmiyesi yapı itibari ile geniş, parçalı ve hacimlidir. Bulunduğu ortamı güzelleştirir ve göz doldurur. Ayrıca ev ortamındaki zehirli gazları temizlemesiyle ortama ferah bir hava katar. Ev palmiyesini tüm sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.

Yelken çiceği( Spaty.): Barışı, huzuru,mutluluğu simgeleyen yelken çiçeklerinin bakımı kolaydır. Ortamın havasını temizleyen bu bitkilerin bulundukları yer nemli olmalıdır. Bu özellikler göz önünde bulundurarak hediye edebileceğiniz arkadaşlarınızı belirleyin.

Cactus (Kaktüs): Bulunduğu yerin elektromanyetik dalga zararlarını en aza indiren ve bakımı kolay olan bu bitkileri tercih edebilirsiniz. Özellikle bitki bakımından anlamayan ve elektronik aletlerle sürekli ilgili olan arkadaşlarınıza alabilirsiniz.

Succulent arajmanı (Echeveria,senecio,aptenia, kalanchoe..): Görüntüsü ile adeta mini bir bahçeyi sunan bu tarz succulent arajmanları (terraium) sevdiklerinize hediye edebilirsiniz. Estetiği ön planda olan bu saksılı bitkilendirme sevdiklerinizin çok hoşuna gidecektir.

Paşa kılıcı (Sanseveria): Paşa kılıcı gerek görüntüsü ve gerek ortamın havasını temizlemesiyle oldukça etkili bir hediye olur. İnanışa göre belli bir yüksekliğe ulaşan kılıç çicekleri dilek dileyene eve kavuşturduğa inanılır. Bu niyette arkadaşlarınız var ise onlara verebileceğiniz harika bir hediye olur.

Flamingo çiceği (Anthorıum): Kırmızı, pembe, beyaz çicek alternatifleri ile adeta göz ziyafeti çektiren flamingo çicekleri bulunduğu yerde bulunan zehirli gazları emmesi ile tercih edebilirsiniz.

Kışlık balkon çicekleri (Çuha,menekşe,cylamen): Bahçe çiçeklerini çok seven arkadaşlarınıza hediye edebileceğiniz bir hediye olacaktır. Kışlık çicekler onun çok hoşuna gidecek hem yazdan kalan boş saksılar şenlenecektir.

Mutfak otları (maydanoz,nane, kekik…): Kendi baharatlarını kendi yetiştirmek isteyen arkadaşlarınıza alabileceğiniz müthiş bir hediye. İster saksıda dikili ister tohum ekili saksıları temin ederek hediye verebilirsiniz. Arkadaşlarınız bu hediye sayesinde mutfak veya kapalı balkonda yetiştirdiği maydanoz, nane, kekik gibi mutfak otların yetiştirmesine bayılacaktır.

Şahsa özel ağaç dikim bağışı : Ağaçlar Yurdumuzun akciğerleridir. Bu akciğerleri korumak bizim görevimizdir. Ağaç dikim bağışı bulunarak akciğerlerimize destek olabilirsiniz, ekolojiye katkı sağlayabilirsiniz. İsminize dikilen fidan geleceğin umudu hale gelir. Bu değere yakışan arkadaşlarınız adına dikim bağışı yaparak onu onurlandırabilirsiniz.

MUTLU YILAR, MUTLU YILLAR, MUTLU YILLAR, MUTLU YILLAR……

ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ/////YÜKSEK PEYZAJ MİAMRI (Tarım Teknoloji Öğrencisi)

https://www.instagram.com/tasozdemirozlem

 
Toplam blog
: 307
: 50
Kayıt tarihi
: 11.04.16
 
 

*PEYZAJ MİMARI *DÜZCE UNIVERSITESI/FEN BILIMLERI ENSTİTÜSÜ-YUKSEK PEYZAJ MIMARI *ABANT İZZET BAYSAL..