Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '11

 
Kategori
İnançlar
 

Yılbaşı kutlaması günah, Noel Baba yalan mı?

Yılbaşı kutlaması günah, Noel Baba yalan mı?
 

Hani televizyonda ‘Pis Yedili’ diye bir dizi var ya. İşte o diziden bir sahneyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Dizinin Din ve Ahlak Bilgisi öğretmeni, sözde çocukları sözlü sınav yapıyor. Önce konuyu anlatıp,  sonra çocuklara anlattığı konuyu onaylatıyor. Hocanın anlattığı konuyu onaylamak için “Evet” diyen her öğrenciye 90 veriyor. Böyle birkaç öğrenciye not vermişken, derse geç kalan “Orço” ‘Noel Baba’ kıyafeti ile derse giriyor. Hocanın tepkisi “Bre zındık, bu kıyafetle bu sınıfa nasıl girersin, hemen defol sınıftan” Yani ‘Noel Baba’ kıyafetine çok büyük tepki gösteriyor.

Son dönemlerde böylesi olaylar arttı! Belli cemaatlerin yönlendirdiği bu kişiler, kendi aralarında bile çatışmaya başladılar. Bir taraftan böylesi tepkiler gösterilirken, öbür yandan ‘Dinler arası diyalog’ gibi gerekçelerle, Vatikan’da Papa ziyaretleri normal bir olay gibi halka anlatılıyor.

Bu yapılanlara bizim söyleyecek her hangi bir sözümüz olamaz. Çünkü biz insanların inançlarını istedikleri gibi yaşamalarından yanayız. Ancak topluma yön veren, toplum önderliği kendisine yakıştırılan bu kişiler, halka bir mesaj vererek, topluma ve yaşamlarına saygı göstermek zorundalar.

Bu ülkede Türk halkı çatısı altında, kimi araştırmalara göre 36, kimi araştırmalara göre de 38 etnik alt kimlik mevcut. Böylesi bir mozaik’e sahip ülkemizde, her önüne gelen ağzını açıp, aklına geldiği gibi konuşamaz. Konuşmamalı da!

Böyle bir girişi niye yaptık?

Medyaya da yansıdığı kadarı ile sizinle bir olayı paylaşmak için. Konu;  ülkenin en hassas yanı! Bu zamana kadar birçok siyaset ve halk önderi(!) tarafından sömürülen DİN!

Konu Din olunca, akla ‘din adamları’ geliyor. İşte böylesi bir olay Keşan ilçesinde yaşanmış. Keşan Müftüsü Süleyman Yeniçeri, "Noel baba diye birisi yoktur. Aziz Nicholaos diye biri var ama bu uyduruk bir kişidir. Noel Baba baca ve pencereden giriyor. Ama doğru dürüst birisi olsa kapıdan girerdi" diyerek, engin bilgisi(!) ile halkı aydınlatıyor!

Müftüye göre; yılbaşı eğlencesi kültürümüzde bulunmuyormuş. Bu nedenle yılbaşı etkinliklerine katılanlar, bu kutlamayı yapanlara benzermiş! Bu konudaki ‘Kim kime benzemeye çalışırsa, o onlardandır’ hadisini hatırlatan değerli müftü, yılbaşında geçen günlerin muhasebesinin yapılması gerektiğini söylüyor.

Değerli(!) müftümüz hızını alamayarak, içindekileri kusup, halka yol göstermeye devam ediyor. "Hıristiyanlıktan gelen bir etkinliği kutlarsak, onlara benzemeye çalışmış oluruz. Dolayısıyla onlar gibi bir yaşantı ortaya çıkar. Biz, neden onlar gibi yaşayalım ki? Onlar bizim gibi yaşıyorlar mı? Biz Noel’i Hıristiyan âleminden ithal etmişiz. Noel, bizim bayramımız değil. Kişi, ’Hıristiyan gibi yaşayayım’ derse, bu tehlikeli olur. Ama ’Millet eğleniyor, ben de eğleneyim’ diyorsa, eğlencenin mahiyetine göre değişir. Eğer içkili, şaraplı eğlence yapılıyorsa, günahkâr olur."

"Noel baba yaşamış mı, yaşamamış mı belli değil. Bir yer söyleniyor ve orada yaşadığı ifade ediliyor. Ama Hıristiyan âleminin çıkardığı bir şahsiyettir. Noel Baba baca ve pencereden giriyor. Ama doğru dürüst birisi olsa kapıdan girerdi. Biz de kapıdan giriliyor. Kuran-ı Kerim’de; ’Evlere kapıdan girin’ diyor. Neden bacadan giriyor ki?"

Görüldüğü gibi değerli müftümüz, Noel ile yılbaşı kutlamalarını aynı kefeye koymuş. Oysa yılbaşı kutlamaları, yeni bir yıla girilirken, biraz umut, biraz mutluluk, biraz da geçmiş senenin yorgunluğunu atmak için yapılır. Noel ise Hıristiyan Bayramı olarak kutlanır. Tıpkı bizim Şeker ve Kurban Bayramımız gibi…

Ne diyelim?

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..