Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '13

 
Kategori
Yılbaşı
 

Yılbaşı kutluyorum

Yılbaşı kutluyorum
 

Yeni bir yıla girmenin heyecanını yaşadığımız şu saatlerde; yeni yılın Milliyet Gazetesi çalışanlarına, blog yazarı arkadaşlarıma, okuyucularımıza ve tüm insanlığa sağlık, mutluluk, barış, özgürlük, kardeşlik getirmesini diliyorum.

Milliyet blog ailesi; öğretmen, doktor, mühendis, işçi, çiftçi, kısaca her meslekten, öğrenim düzeyleri, kültürleri, siyasal görüş ve düşünceleri birbirinden çok farklı, karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörünün egemen olduğu bir yapılanmadır.

Ülkemizin içinde bulunduğu zorlu bir süreçte, blog yazarı arkadaşlarımın bilgi, görüş ve düşüncelerini paylaşarak çok önemli bir görevi yerine getirdiklerine inanıyorum. Okuduğumuz günlük gazetelerde ve dergilerde siyasal, sosyal ve kültürel olarak belli görüş ve düşüncelerin yoğunlukta olduğunu görürüz. Milliyet Blogta ise tüm toplum kesimlerinden insanların olaylara ve durumlara nasıl farklı farklı pencerelerden bakabildiklerini; yorum ve mesajlarıyla da uyarı ve katkıda bulunarak bilgilenme, bilgilendirme ve bilinçlenmede nasıl katkı sağladıklarını her blog izleyici fark edebilir.

Her yıl sonuna yaklaşılan günlerde, gerek medyada gerek okullarımızda, camilerde, kışlalarda yılbaşı kutlamaları üzerinde yapılmalı mı yapılmamalı mı vb. tartışmaların içinde buluruz kendimizi.

Oysa bu gibi zamanlar insanların durum muhasebesi, öz eleştiri yapmaları gereken zamanlardır. Birey olarak, ülke olarak, toplum olarak; “ bir yıl öncesine göre hangi durumdayız” ın değerlendirmesini yapmaya çalışmalıyız. Önümüzdeki bir yıla da planlarımızı yapmış olarak girmeliyiz.

Bunun dışında yılbaşı kutlamak, şu veya bu biçimde kutlamak insanların kendi bileceği iştir. Dinen caiz midir değil midir? Bu da çok tartışılan bir konudur. Bana göre yılbaşı kutlamakta hiçbir sakınca yoktur. Dinimiz, ilme ve fenne en uygun, akıl ve mantık dinidir. İnsanca yaşamak, insanı ileriye, doğruya, dürüstlüğe, bilime, barışa, demokrasiye, hukuka götüren her şey insanidir. İnsani olan da İslamidir.

Tüm insanların ve evrenin mutlu olması dileğimle yılbaşını tekrar tekrar kutluyorum. 

 
Toplam blog
: 190
: 3134
Kayıt tarihi
: 28.09.07
 
 

Emekli öğretmenim. Yurdunu, ulusunu seven, her konuda sorumluluk sahibi gençler yetişsin istiyorum. ..