Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
681
 

Yılbaşı menüsü Hindisiz olmaz diyenlerden misiniz? İşte Tarifi

Yılbaşı menüsü Hindisiz olmaz diyenlerden misiniz? İşte Tarifi
 

Geçen yazımda anlattığım Sheraton Maslak Hotel'deki davet, sadece Cafe 333'ün yeni başlattığı açık büfe öğle yemekleri tadımından ibaret değildi. Ülkemizde yılbaşı yemeği ritüellerinden biri kabul edilen Hindi de o günün gündem maddelerindendi:)
 


Aynı etkinlikte ayrıca, “Bi' Mutfak İki Şef”in şefleri Özlem Mekik ve Ayvaz Akbacak'ın yanı sıra Sheraton’ın ödüllü şefi İlker Erdoğan’ın özel tarifi ile hazırlanan yılbaşı hindisinin tadımı da gerçekleştirildi. 
 


Eğer siz de "yeni yıla hindisiz girilmez" diyenlerdenseniz, İlker Şef'in konuklarıyla paylaştığı Yılbaşı hindisi özel tarifini aynen aktarıyorum:

Sheraton Maslak Yılbaşı Hindisi 

Hindi Marinasyonu İçin Gereken Malzemeler:
 

1 adet bütün Hindi (yaklaşık 6 kg'lık) 

2 çorba kaşığı Biber Salçası 

Defne Yaprağı 

Taze Kekik 

Taze Biberiye 

Kırmızı Toz biber 

Tuz ve Karabiber 

Hindinin Marine Edilmesi

Hindinin güzel kızarması ve lezzeti için 1 gün önceden tüm malzemeyi karıştırarak ve hindinin her yerine sürürek buzdolabında saklayın. 

Ertesi gün marinasyonu yapılmış hindiyi 180 C fırında yaklaşık 3 saat pişirin.

 


İç pilav için malzemeler:
 

4 su bardağı Pirinç 

4 yemek kaşığı Tereyağı 

1 çay bardağı Dolmalık Fıstık 

1 çay bardağı Kuş Üzümü 

5 su bardağı Tavuk Suyu 

1 çay kaşığı Tuz 

1 çay kaşığı Karabiber 

1 çay kaşığı Yenibahar 

İç Pilav yapılışı:

1. Pirinci sıcak suda yaklaşık on dakika bekletin ve süzün. 

2. Derin bir tencereye tereyağı koyarak pirinçlerin rengi değişene kadar kavurun. 

3. Kavrulan pirincin içine sıcak Tavuk Suyunu karıştırın. 

4. İçerisine Dolmalık Fıstık, Kuş Üzümü, Tuz, Karabiber ve Yenibaharı ekleyin ve Pirincin pişirin. Suyunu çeken pirincin üzerini havlu kağıt ile örterek Pilavın demlenmesini sağlayın. 

5. İç Pilavı hazırladıktan sonra hindinin iç kısmını bu Pilav ile doldurun. 

6. Geleneksel yılbaşı Hindisini, servis edeceğiniz tepside haşlanmış kestane ve brokoli, havuç, kabak, kırmızı biber gibi taze sebzeler ile servis edin.

"Aaa! Çok üşendim, yılbaşı günü ben uğraşamam bunca şeyle!" derseniz eğer, bunun da çözümünü bulmuşlar. Yılbaşı akşamı için 8 kişilik hindiyi en leziz şekliyle hazırlayıp, 190 TL karşılığında adresinize teslim ediyorlarmış.

Abdülkadir Güler bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Toplam blog
: 230
Toplam yorum
: 4
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 5744
Kayıt tarihi
: 03.04.13
 
 

Öncelikle "Üşengeç Şef"e olan ilginiz için sizlere teşekkür ederim. "Şef" denilince aklınıza heme..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster