Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Yılbaşı menüsü ve limonlu, körili tavuk tarifi

Yılbaşı menüsü ve limonlu, körili tavuk tarifi
 

Yeni yıla güzel başlamak için her yılbaşında sofraları donatmayı severiz ve acaba hangi yemek çeşitlerinden menü hazırlasak diye kendimize ve etrafımıza sorular sorarız. Yılbaşı menüsünde fazla çeşit olacağı için hafif ve mideyi yormayan, ağır yağların az kullanıldığı, kan dolaşımını zorlamayan yemek çeşitlerini seçmemiz sağlığımız açısından gereklidir. Salatada, çorbada, zeytinyağlılarda, sıcak içeceklerde bol limon kullanmanız size hazımsızlık çektirmeyecektir.

Yapılması kolay limonlu, körili tavuk tarifi:

Bir kasenin içine 1 limonun suyu sıkılır içine 1 tatlı kaşığı köri, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı konularak iyice karıştırılır. Bu karışım içi, dışı iyice yıkanmış tavuğun dış yüzeyine iyice yedirilir ve tavuk düdüklü tencereye konularak 1 su bardağı ilavesiyle düdüklü tencerede 45 dakika pişirilir. Tavuğun suyuyla çorba veya pilav yapabilirsiniz.

Yılbaşı gecesi için size sunabileceğim ve içindeki bazı yiyecekler için olmazsa olmaz diyeceğim hafif bir menü çeşidi:

Yayla çorbası

Limon soslu, körili tavuk veya hindi

Pazılı veya ıspanaklı tepsi böreği

Zeytinyağlı kuru biber dolması ve zeytinyağlı yaprak sarması(Kuru biber dolması yerine zeytinyağlı pırasa da yapabilirsiniz.)

Bezelyeli pirinç pilavı

Mevsim salatası veya sarımsaklı, yoğurtlu rendelenmiş havuç sote

Rus salatası

Kaymaklı kabak tatlısı veya ayva tatlısı( kaymak şekerin kanda ani olarak yükselmesini önlüyor), çocuklar için mozaik pasta

Çeşitli meyve çeşitleri

Bunları yapmak zor gibi görünse de planlı çalışarak hiç zor olmadığını göreceksiniz şöyle ki alışverişinizi birkaç gün önceden yapın. Zeytinyağlıları, börek ve tatlıları bir gün önceden yapıp, son güne çorba, pilav, tavuk ve salatayı bırakırsanız işiniz yorucu olmayacaktır. Yemek masanızı da bir gün önceden hazırlayıp üzerine temiz bir masa örtüsü örtebilirsiniz.

Acısıyla, tatlısıyla 2016 yılı bitiyor ve yeni yıl 2017 geliyor, bakalım bu yılda neler göreceğiz. Kötü insanların enerjileri tüm insanları ve dünyamızı etkiliyor ama yine de kötülere karşı iyi insanların bir tesellisi olmalı eğer kötü insanlar iyilere “kötü insanlar” diye sıfat takıyorlarsa o insanlar “iyi insanlar” demektir. Ne mutlu iyi insanlara!

Yeni yılda en çok ihtiyacımız olan şey dünya barışı ve dünya insanlarının sağlığı, huzuru, açlık sorunlarının halledilmiş olması, inşallah dünyamız huzura ve aydınlığa kavuşur ve zor durumda olan tüm dünya insanlarının sorunu halledilir.

Dünyadaki iyi niyetli insanların 2017’ye gönüllerince girebilmesi dileğiyle tüm iyi niyetli insanların yeni yılını kutluyorum.

Sevgi ve saygılarımla.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..