Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '20

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Yılbaşı Önerileri 2021

Oooo yılın en sevdiğim köşe yazısına geldik. Yılbaşı önerileri olarak adlandırdığım bu yazıda, senede bir gün gıda alanı dışında farklı konulardan bahsediyorum sizlere. 2020 herkes için farklı yaşandı elbette, kimisi için güzel bir yıl kimisi için ise korku ve endişe dolu bir yıl olabilir. Çok sevdiğim Gülse Birsel’in bir yazısını okumuştum yıllar önce. Her yılbaşında aklıma onun sözleri gelir. O sözleri aklımda kaldığı kadarıyla paylaşabilirim: “Nasıl geçeceğini bilmediğimiz bir yılı kutlamak da ilginç.”  Cümlesine benzer bir şey yazmıştı. Bu aslında doğru, bizler güzel düşünelim ve güzel geçirelim önümüzdeki yılı. Çok da laf yapmadan gelelim 2021 yeni yıl önerilerine…

Öneri 1: LÖSEV. İster çocuklar için yakınınız adına bağış yapabilir, isterseniz de ona yastık, bebek, çikolata, kurabiye, yaka iğnesi alabilirsiniz. Hatta LÖSEV’in oyuncak bağışları çok mutluluk verici, bir çocuğa oyuncak bağışlayabilir mutlu olabilirsiniz. İletişim: 0312 447 06 60

Öneri 2: Hayvanlarımıza mama alarak da her iki tarafı mutlu edebilirsiniz… hiç unutur muyuz dilsiz canlılarımızı? Yakınınıza bir mama alarak birlikte hayvanları besleyebilirsiniz bu da huzur verici bir hediye. Daha da mutlu olmak istiyorsanız yakınınız adına HAÇİKO’ya bağışta bulunarak o tatlı patilere el uzatmış olursunuz.

Öneri 3: İsim baskılı tişört. Ama nasıl? Örnek veriyorum: Öz-ge yazıyor tişörtün üzerinde büyük harflerle. Altında ise daha küçük harflerle sizlerin belirlediği tanımlar var. Canınız ne istiyorsa artık? 4-5 cümle yazabilirsiniz. Hem samimi bir hediye, hem de kişiye özel olması insanın hoşuna gidiyor. Bunu sevdim, farklı tasarımlar da var.

Öneri 4: Ayı. Bildiğimiz ayılardan değil ama bunun kucağında bir sürü çikolatalar var, ben resmini görünce bile mutlu oluyorum öyle bir hediye. Minik bir ayıcıktan yana ya da boyunuz kadar olandan yana olabilir tercihiniz, hiç farketmez. “ Doğayı sev, yeşili koru, ayıyı öp.” diyerek bizlere ulaştırıyorlar ayıcıkları ve çikolataları, böyle bir tatlılıktan yana olursa düşünceniz, adres : the bear turkey!

Öneri 5: Yakınınıza en sevdiği yemeği yapabilirsiniz, bu en güzel hediyelerden biridir bana göre. “ Börek seven birine başka bir şey yapmışsın ne fayda? Yap bir tepsi, üşenmezsen kurdelesini bile sarabilirsin, yok abartmayalım. Sevilen yemek veya tatlı yapılması güzel bir şey, aklımızda olsun.

Liste uzar gider, sayfama sadece bunları sığdırabildim. Umarım bu minik fikirlerle hem sizleri hem de hediyeleri alacak olan insanları ve hayvanları gülümsetebilirim. Yazı ne kadar “ Ona küçük sürprizler yapın.” gibi gözükse de  aslında bu dünyayı nasıl yaşanılır hale getirebileceğimiz hakkında bazı düşünceleri barındırıyor. 2020 benim hayatımın en güzel yılıydı, 2021’i de mutlulukla bekliyoruz.

Sağlıklı, mutlu, sevdiklerinizle güzel bir yıl dilerim.

Not: “Seneye görüşürüz esprileri bu sene hakkını veriyor, kızmayalım.”         

Sağlıkla Kalın!

Gıda Yüksek Mühendisi

Nermin Özge Bilge     

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..