Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '21

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Yılbaşı Önerileri 2022

Yılın en sevdiğim yazısına geldik! Dınınınının!

Bence sizlerin de okumaktan en zevk aldığı yazılardan bir tanesi. Yeni bir yıla başlamanın heyecanı çok güzel, enerjisi çok temiz. Birbirimize güzel dileklerde bulunduğumuz şu zamanlarda, sevdiklerinize hediye almak isterseniz önce bu yazıya göz atabilirsiniz. Benim hediye anlayışım bir yüzü gülümsetebilmekten ibaret. Her yıl söylediğim, yazdığım bir şey var iyi biliyorsunuz. Ispanaklı böreği çok seven biri için ona hediye edilebilecek en güzel şey ıspanaklı börek yapıp kurdele sarıp vermek… Bu mantıkla hareket edersek mutlu olabiliriz.

Bu sene görünce mutlu olduğum ve önerebileceğim hediyeler yine çok tatlı. Hadi başlayalım!

1.Abur cubur seven biri için hiç başka hediyelere bakmayın. Onu yemeğe götürseniz de, başka pahalı hediyeler tercih etseniz de pek mutlu olmaz. Eğer abur cubur seviyorsa size bu yıl önerim marketlerin hazırladığı yılbaşı sepetleri. Favorim: Migros ve Carrefoursa. İnceleyecek olursak, Migros’un hazırladığı yılbaşı sepeti butik ahşap bir kasa içinde bulunan atıştırmalık ve içeceklerden oluşuyor. İçeriğinde çikolata,cips,kahve,draje,yer fıstığı, bisküvi ve çeşitli içecekler yer alıyor. Benim zaafım çikolata ve cips olduğu için oldukça şık buldum. Carrefoursa’nın hazırladığı yılbaşı sepeti ise sevimli bir hasır olarak karşımıza çıkıyor. İçeriğinde ise çikolata,cips,kuruyemiş,çay,kahve,mısır, çeşitli içecekler bulunuyor. Tabi köşemize tüm içeriği sığdıramıyorum, belirtmeliyim ki 2 yılbaşı sepeti de favorim. Fazla mutluluk yaşatır!

2.Tasarım Çikolatalar! Delirmelik bir üretim… Yani hediye ettiğiniz şeyin bir çikolata olduğuna inanamazsınız. Hediyeyi açan kişi, şaşkınlıkla gülme arasında kalıyor zaten. Çekiç, klavye,ayıcık, tamir seti, makyaj seti, ruj. Tüm bunları gerçek zannediyorsunuz fakat hrrt diye yeniyor. “Tasarım Çikolatalar” yazımdan ayrıntılı okuyabilir ve İchocolate’dan hediyenizi en kısa sürede alabilirsiniz.

3.Biliyorsunuz günümüzde sosyal medyada hediye kutuları hazırlanıyor. İçine tatlı, huzur verici hediyeler konuluyor. Birçok kişi bunu yapıyor ama benim gözümde köşemize layık olan bir tanesi var. Tercihinize bağlı hazırlanan bu hediye kutusunda neler var neler. Pembe-mavi atlı karınca,mum,kitap,not defteri,kupa ve toka…Öyle huzurlu ve enerjisi güzel bir kutu ki. Sadece resmini görmek bile beni mutlu etti. Liyahediyekutusu’ndan hediyelerinizi mutlulukla seçebilirsiniz.

4. Lösev. İyi şeyler dükkanını duydunuz mu? Lösev’den satın alacağınız yastık, çikolata, gıda sepeti vb. aklınıza ne geliyorsa… Hem sevdiğiniz kişiye hediyenizi almış oluyorsunuz hem de kalbiniz huzurlu oluyor. 0312 436 34 00 numarasını arayarak hemen iletişime geçebilirsiniz.

5.Gelelim emek sevenlere. Sen hiç öyle arayışa geçme şekerim, sen kendin yapmayı seviyorsun seni biliyorum ben. Geç mutfağa, ne seviyor hediye vermek istediğin kişi? Elmalı turta mı? 1 yumurta, ½ su bardağı şeker, ½ su bardağı sıvı yağ, 3 su bardağı un, 1 paket vanilya+kabartma tozu. 2-3 tane elmayı rendeledikten sonra suyunu sıkıp bu yazdığım hamur karışımının üstüne koy ve 180 derecede kızarana kadar pişirebilirsin. Kırmızı kurdeleyi de tepsiye sar, al mis gibi hediye. Börek seviyorsa börek yapın, bu işin sırrı sizde. Evinizdeki fırından hediyenizi kısa sürede oluşturabilirsiniz.

6.Çiçek! Kadınlar çiçekleri çok sever, sevmem diyene inanmam. Farklı türünü sever… Yenilebilir çiçeği duydunuz mu peki? Rengarenk çiçekler düşünün fakat yenilebiliyor, özel yetiştiriliyor. Bunun için mimi çiftliğinden seçiminizi yapabilir, içeceklerinize pastalarına rengarenk çiçekler atabilirsiniz.

Çok sevdiğim, her yıl yazılarımda bahsettiğim çikolata-ayı çifti thebearturkey bu yıl yılbaşında aramızda yok, ben köşemizden ona kocaman sevgiler gönderiyorum, +1 öpücük tatlı bebeklerine.

İşin özü bir gülümsemeye sebep olabilmek. Hediyenin adı hediye… Umarım ben de sizi gülümsetebilmişimdir. Ya da bu yazımla alacağınız hediyelere ve gülümseme zincirlerine etki edebildiysem ne mutlu.

Sağlık ve huzur dolu bir yıl olsun. Hepinize çok sevgiler ve şimdiden mutlu yıllar…

Güzelliklerle gel 2022.

Sağlıkla Kalın!

Not:“Yılbaşı önerileri yazısı kalp ben.”

Gıda Yüksek Mühendisi

Nermin Özge Çağlar

 

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..