Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Yılbaşında alkole dikkat!

Yılbaşında alkole dikkat!
 

ALKOL


Sanatçı Dila ve Gazi Üniversitesi Gençliği, Sakarya Caddesi'nde düzenledikleri bir organizasyonla yaklaşan yılbaşı münasebetiyle insanları uyardı.
HBS Bağımlılıklarla Mücadele Derneği insanları uyarmak mahiyetinde her yıl yılbaşında tüketilen alkolün alınmaması veya alınması halinde dikkatli olunması maksadıyla Sakarya Caddesi'nde bir tiyatro gösterisi düzenledi. Gazi Üniversitesi Tiyatro Kulübü'nün sahnelediği oyunda uyuşturucu ve alkol kullanımı sonucunda insanların karşılaşabileceği kötü durumlar dramatize edildi.

Gerçekleştirilen programın sonunda bir basın açıklaması yapan Sanatçı Dila şunları söyledi;

Her yıl yüz binin üzerinde insanımız sigaradan kaynaklı rahatsızlıklar nedeniyle ölüyor.
Her yıl on binin üzerinde insanımız alkol nedeniyle ölüyor, öldürülüyor, kaza yapıyor, kazaya kurban gidiyor.
Her yıl binlerce insanımız bağımlılık tuzağına düşüyor, suç işliyor, suç işletiliyor.
Her yıl milyonlarca dolarlık kamu malı ve milli servet yok oluyor.
Canlar yanıyor, Anneler ağlıyor, Çocuklar babasız kalıyor, Aileler dağılıyor…
Kısacası Türk insanı acı çekiyor, insanlık kaybediyor, Türkiye kaybediyor...

Yılbaşı yeni ve güzel şeylerin başlangıcı olmalı. Her ne kadar bizim kültürümüzde noel olmasada batı medeniyetlerine yakınlaşmamız nedeniyle istesekte istemesekte etkileniyoruz. Elbette gönül isterki İsa peygamberin doğum günü tıpkı büyük çoğunluğu müslüman olan ülkemiz insanlarının inandığı peygamber Hz. Muhammed'in doğumundaki gibi olsun, Ancak insanların arzu ve istekleri eğlence olduğu ve bu gecede bahaneleri olması münasebetiyle bu sosyal paylaşım gerçekleşiyor. Fakat bizler bu konudada ölçülü davranamıyoruz. Bütün dünyada ve ülkemizde de her yıl yılbaşı kutlamalarında bilinçsiz ve yoğun alkol tüketimi nedeniyle birçok kaza, şiddet, magandalık gibi olaylar nedeniyle, insanlarımız maddi ve manevi kayıplar yaşıyorlar.

Bu yıl yılbaşında da aynı tekerrürlerin yaşanmaması için gelin 2011 e girerken daha bilinçli ve kontrollü alkol tüketen, bağımlılığı özgürlüğe tercih etmeyen, kişisel özgürlükleriyle toplumsal özgürlüklere zarar vermeyen, her türlü bağımlılığın karşısında duran sağlıklı bireylere sahip bir ülke için dikkat edelim. Unutmayalım normal içeceklere göre çok daha fazla pahalı olan içkilerden almadığımız her yudum, içmediğimiz her sigara hem sağlığımıza hem bütçemize hemde milli servetimize kazanç olarak ekleniyor. Lütfen kontrollü olun, eğleneceğiniz yerler konaklayabileceğiniz yerler olsun veya eğleneceğiniz yere toplu taşıma araçları ve taksileri kullanarak gidin. Silah taşımayın ve kavgalardan uzak durun. Çocuklarınızın yanında sigara içmeyin alkol almayın. Onları eğlendiğiniz yerlere lütfen götürmeyin.

Bizler uyuşturucu ve bağımlılıklarla mücadele ediyoruz ve sokaklara indik çünkü çözümlerin lüks ofislerin geniş koltuklarında oturup camlarından bakılarak olmayacağın biliyoruz. Hiçbir anket ile doğrunun tamamının bulunamayacağını hiçbir bağımlının anket doldurmayacağını biliyoruz. Doğru cevabı vermeyeceğini biliyoruz. Sorunların, sorunun yok kabul edilmesiyle çözülemeyeceğini biliyoruz. Alkol, uyuşturucu, sosyal ve elektronik bağımlılıklar ülkemizi içten içe eritiyor ve kansere yakalanıyoruz. Mevki, makam ve maddi kazançlarımızı kaybetmemek için asrın vebasını yok göstermekle hiçbir yere varamayız. Çözülmelerin, açılmaların, kavgaların sıklıkla yaşandığı günümüzde insanlarımızın hayatını tehdit eden bu konu karşısında insanlarımızı tek yürek tek bilek olamaya davet ediyoruz.

Ankara Valiliği'nin izniyle düzenlenen program Sakarya Caddesi gibi alkollü işletmelerin yoğun olduğu bölgede sorunsuzca bitirildi

 
Toplam blog
: 55
: 979
Kayıt tarihi
: 21.10.07
 
 

İnsana insan olduğu için değer veren dürüst ve saygılıyım.Güzelliği fiziki olarak düşünmeyen gönül g..