Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '15

 
Kategori
TV Programları
 

Yılbaşında hangi kanalda ne var?

Yılbaşında hangi kanalda ne var?
 

Yeni yıla sayılı günler kala kanallar da özel programlar sunmak için kolları sıvadı. Gerçi eskisi kadar bir gayret yok… TRT dansöz çıkartacak mı, çıkartmayacak mı merakının heyecanı çoktan unutuldu gitti ama yine de yılbaşı gecesi dendiğinde insan her gün alıştığının dışında bir farklılık görmek istiyor televizyonda. Tabii bu istek, eski yılı uğurlayıp yenisini karşılamayı evde yaşayacaklar, yani tek eğlencesi beyazcamın renkli dünyası olanlar için geçerli. Yoksa diğerlerinin umurunda mı yılbaşı gecesi hangi kanalın ne program yapacağı? Bizim hedef kitlemiz de onlar değil zaten. Üstelik yılbaşını ev çatısı altında aile ortamında geçirmenin hem bağları güçlendirdiğini hem de böylesi bir gecede yollara düşmenin taşıdığı riskleri, dahası yenilecek kazıkları düşünecek olursak televizyonun başköşeye kurulduğu yeni yıl karşılamasının güzelliğinin bir başka olduğunu da unutmamak lazım.

İşte biz de bu mantıkla yılbaşı ekranına yönelip kanalların o gece için hazırladıkları programlara göz atalım dedik. Normal yayın akışlarındaki programlarını bozmadan ‘yılbaşı özel’ halleriyle 2016’yı karşılamaya hazırlanan kanalların yarattığı klişe tablo karşısında da birinciliği, çiçeği burnunda yeni kanalımız olan TLC’ye verdik. Niye mi? Buyurun manzaraya.

 

YILBAŞINDA VİCTORİA'S SECRET FASHİON SHOW TLC’DE

Dünyanın izlediği ünlü dizileri sunmayı sürdüren TLC’nin renkli ekranı Yılbaşı gecesinde de oldukça dikkat çekici. Yeni yılı özel program akışı ile karşılamaya hazırlanan TLC’yi Yılbaşı gecesi diğer kanallardan ayıran nokta, VİCTORİA'S SECRET FASHİON SHOW ile yeni yıla girmesi. Ayrıca yeni yıl kutlamalarını 1 Ocak 2016’ya taşıyıp prömiyerlere yer vermesi!

Özel yılbaşı programlarını 31 Aralık Perşembe günü saat 18.30’dan itibaren CAKE BOSS ile başlatacak olan TLC’de; SCHİTT'S CREEK, WELCOME TO SWEDEN, HOT IN CLEVELAND, YOUNGER, ODD MOM OUT, TIME WARP gibi sevilen serilerin özel bölümlerinin ardından MAGİCİAN IMPOSSİBLE’da büyükbabasının izinden gidip iskambil kâğıdı numaraları öğrenerek ve akıllara durgunluk veren sihirler yaparak büyüyen Dynamo’nun geceye özel sıra dışı gösterilerini izlemek mümkün.

Saat 23.00’te başlayıp bir saat süren bu sihirli dünyadan sonra beklenen an gelecek… Senenin en çok ilgi gören moda etkinliği, VİCTORİA’S SECRET FASHİON SHOW saat 00.00’da TLC ekranlarında olacak ve yeni yıla “stil sahibi” bir merhaba demenizi sağlayacak. New York City’den evlerinize konuk olacak ünlü isimler nefes kesecekler. Dünyanın en ünlü defilesinde Adriana Lima, Alessandra Ambrosio, Behati Prinsloo, Candice Swanepoel ve Lily Alridge evinizdeki podyumda salınmak üzere karşınızda olacaklar.

Yeni yıl kutlamaları 31 Aralık gecesi bitmeyen TLC’nin asıl sürprizleri 1 Ocak gününde… Kutlamaları ilk ve özel gösterimlerle devam ettirecek olan kanal, CALL THE MİDWİFE dizisinin yeni yıl özel ilk gösterimini 1 Ocak saat 17.30’da TLC izleyicisine sunacak. Heyecanla beklenen DOCTOR WHO dizisinin dokuzuncu sezon prömiyeri de 1 Ocak saat 20.30’da TLC ekranında yerini alıyor.

1 Ocak gecesini sonlandıran prömiyer ise dünyanın merakla beklediği bir diziye ait… SHERLOCK, İngiltere gösteriminin hemen ardından saat 23.30’da Türk ekranlarına TLC’de geri dönecek.

Kısacası; TLC’nin yılbaşı programı kendine has bir eğlendiriciliğe sahip. Yılbaşı gecesini ve yılın ilk gününü sıradanın ötesine taşımak isteyenler için de birebir. İzleyiciye kalan, bunca özelin ve prömiyerin renkliliğinde coşarak yeni yıl heyecanını yaşamak.

 

KANAL D’NİN YILBAŞISI ‘ÖZEL’ BÖLÜMLERLE...

ARKA SOKAKLAR-YILBAŞI ÖZEL diyerek Ana Haber’den hemen sonra başlayacak olan diziyle gecenin üç saatini dolduracak olan Kanal D, devamını da BEYAZ SHOW-YILBAŞI ÖZEL ile getirecek.

Yeni yıla Beyaz Show’la girmenin ardından Arkadaşım Hoş geldin, Yalan Dünya gibi eskilerden medet umulmuş. Yeni yıla eski bakış! Nasıl bakıldığını göreceğiz.

 

FOX’UN YILBAŞISI TAM SÜRPRİZ

Fatih Portakal ile 2015’in son Ana Haber programını izleyen yapım, FOX’un ilgi gören dizisi olan İNADINA AŞK‘Yılbaşı olsa da inadına devam’ dercesine yeni bölümle saat 20.00’de başlayacak dizinin devamının nasıl geleceğiyse tam sürpriz. Bakalım FOX nasıl bir yılbaşı sürprizi sunacak izleyicisine...

 

STAR’IN YILBAŞISI BIG BROTHER TÜRKİYE’YE EMANET

Yılbaşı akşam kuşağını kısa süre önce vizyonda olan GENİŞ AİLE YAPIŞTIR filmine ayırarak fark yaratan Star’ın bu ilk gösterim sonrası yayını BİG BROTHER TÜRKİYE yarışmasının yılbaşı özel bölümüne emanet. Yarışmanın yeni bölümünde giden gider kalan sağlar bizimdir havası arasında yılbaşı da yaşanacak elbet. Umarım.

 

ATV YILBAŞINDA ‘YETER’ DİYOR

Yeni yıla sayılı saatler kala yeni dizi sokmanın avantajlı olacağını düşünmüş olsa gerek, ATV Yurdaer Okur ile Pelin Karahan’ın buluştuğu YETER’i izleyicisine sunacak. ‘Yılbaşı hediyesi’ mahiyetindeki yapımla adeta ‘Benim dizim bana yeter’ demeye getiren ATV’nin yeni yılı karşılayan yapımıysa KİM MİLYONER OLMAK İSTER yarışması… Kim bilir, belki de piyango hayalciliğiyle milyonerlik sevdasına kapılanlara yılbaşında YETER demeyi tercih eden ATV’nin bu yarışması en iyi hitap eden program olacaktır!

 

SHOW SİBEL CAN’A EMANET

İzleyicideki GÜLDÜR GÜLDÜR SHOW merakını alabildiğine değerlendiren Show TV, yılbaşı gecesinin Ana Haber sonrasını programın tekrar bölümüne ayırmış. Saat 22.00’den itibaren de ekranını Sibel Can’a emanet etmiş. Anlayacağınız yılbaşında Show TV’yi tercih edenler SİBEL CAN İLE YILBAŞI ÖZEL izleyecek. Yeni yılın ilk saatlerinde de TOP TEN demeye hazır olsunlar.

 

TV 8, ‘O SES’ İLE TÜRKİYE’YE SESLENECEK

Yarışmalarıyla her gününü doldurup yolunda yürüyen TV 8’in de yılbaşı için özel bir seçkisi yok. O SES TÜRKİYE ile yeni yıla girecek olan kanal devamını da İŞTE BENİM STİLİM-ALL STAR ile getirecek. Yarışmadan yarışmaya köprü kuran bir yılbaşı eğlencesi isteyenler tercih edebilir.

 

NTV’DE Bİ DÜNYA ŞOV ÖZEL

Yılbaşına müzikle girmek isteyenler için NTV ekranı bir başka seçenek. Ana Haber’in ardından ROYAL FİLARMONİ ORKESTRASI İLE SEZEN AKSU ŞARKILARI izleyicisini bekleyecek. Sonrasında da Bİ DÜNYA ŞOV, özel bölümündeki eğlenceli-müzikli içeriğiyle NTV izleyicisini yeni yıla taşıyacak.

 

TRT 1’İN YILBAŞI TERCİHİ CESUR

Animasyon film olan CESUR’la yılbaşı gecesine başlayan TRT 1 daha sonra YEŞİL DENİZ’de kaybolup gitmekte. Gidiş o gidiş… Yeni yılın ilk saatlerinde de DİRİLİŞ. Hadi hayırlısı.

SONUÇTA; Bunca kanal arasında kıyaslama yaptığımızda çeşni bakımından ‘Yılbaşı programı çok TLC’ dememek mümkün değil.

‘Yılbaşı’nın eskisini tüm hüzünleriyle uğurlayıp umutlarla dolu yeni bir yıla başlamak olduğu hatırlatması ve ‘Mutlu yıllar’ dileğiyle…

Anibal GÜLEROĞLU

guleranibal@yahoo.com.

www.twitter.com/guleranibal

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..