Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '11

 
Kategori
Magazin
 

Yıldırım aşkı

Yıldırım aşkı
 

Eskilerde yıldırım aşkı denirdi. Tanışılır, aşık olunur ve kısa sürede evlenilirdi. Masum hareketlerdi vesselam. Malum gündemde bir yıldırım aşkı olarak lanse edilmiş bir konumuz olduğu için bahsetmeden geçemedim. 

Evet gündemde politika falan hak getire herkes Ayşe Özyılmazel ile Ali Taran’ın evliliğini konuşuyor. Henüz evlenmediler. Şu yazıyı yazdığım dakikalarda nikahları kıyılıyor sanırsam. Kimdir nedirler çok bilmem. Biri ülkenin başarılı reklamcılarından biri diğeri ise Neco’nun kızı olarak hayata başlayıp Sabah Gazetesi’nde köşe yazarcığı olarak başlayıp fena da yazmadığı anlaşılınca ses getiren bir lifestyle köşe yazarı. Özellikle mutsuzluğu ve erkeklerle sonu hüzünle biten hızlı ilişkilerin kadını… 

Peki insanların bu evlilikte hazmedeyip bu kadar gündem yaratan şey de ne? Daha geçenlerde Lübnan’lı sevgilisi için yanıp tutuşan, naralar atan bir kız neden 59 yaşında bir adamı koca olarak hanesine alır? Eskiden de yıldırım aşkı olurdu ama bizim bildiğimiz yıldırım aşkı bir insanın hayatından bir kez bilemedin çok sanslı isen iki kez geçerdi. Peki her sabah uyandığında başka bir erkekle yıldırım aşkı yaşayan bu hatun kızın hali ne olacak? 

Diğer tarafta daha geçen hafta kanser hastası karısını boşayan başka bir vaka var. Hadi diyelim her şekilde iyi ayrıldınız, hesaplarınızı kapadınız. Peki evlenmek için bu acele ve bu hazımsızlık niye? Aşık oldunuz hadi anladık da, evlenmeyi gerektiren bir durum mu var, nedir bu ihtiyaç? Aç mı kaldınız, çöllere mi düştünüz susuz mu kaldınız? 

Magazinel olmak böyle bir şey olsa gerek. Ayşe’nin babası genç kıza kaçınca Ayşe için çok üzülmüştüm. Üzülmekte haklıymışım çünkü yaşanan travma, şu anda başka bir şekilde tekrarlanıyor sanırsam. 

Hazımsızlık en kötü şeydir, hayatı hazmederek yaşayacaksın. Allah kimseyi boşluğa düşürmesin. Görünen köy kılavuz istemez… 

 
Toplam blog
: 102
: 1607
Kayıt tarihi
: 26.08.08
 
 

1980 İzmir doğumluyum. Kendimi bildim bileli gözlem ve yorum yapmayı çok seviyorum. Genelde hayatı h..