Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '19

 
Kategori
Astroloji
 

Yıldız Düşüklüğü

        Yıldız düşüklüğü kişinin doğum haritasında birinci ev de denilen yere bizi disipline eden, zorluk yaşamamıza etkisi olan gezegenlerden birinin gelmesinden dolayı, yine Doğum haritasının zayıf olmasından dolayı olur. Böyle bir haritaya sahip kişi daha çok hayatın başlangıcında zorluklar, gecikmeler yaşar. Muhtemelen baba ya da anneden ayrı kalabilir geçici bir süre ya da tamamen. Baba ya da anneden ayrı kalmasa bile yine bir takım zorluklar problemler yaşayabilir. Bunda doğum haritasının genel konumu da önemlidir ancak yine de bu durum çoğu zaman kişinin içe dönük, sessiz, kendi halinde tavırlar sergilemesine sebep olur. Sık sık tembellik, halsizlik, hiç bir şey yapmak istememe gibi ruh hallerine bürünebilir.

         Birinci evdeki zorlu gezegenin etkisinden dolayı kişi hayatında da yine zorlanmalar yaşayabilir. Enerjisinin düşük olduğunu düşünür, disipline olmakta zorlanabilir. Dediğim gibi doğum haritasında diğer kısımlar da parlak değilse kişinin vasat bir hayat sürmesi işten değildir.

        Böyle bir haritaya sahip biri ya da bir yakını bir şekilde bunu fark eder sebebini öğrenirse en azından düzeltmek için bir şeyler yapabilir. Kişinin kapasitesine göre bir yaşam yolu çizilebilir, düzeltme için yardım ve destek alınabilir. Doğum haritasına uygun meslek, hobi ve yaşayacağı şehir seçimi de bu desteklerdendir. Aynı zamanda manevi olarak yapması gerekenler de yıldız düşüklüğüne çok iyi gelecektir.

          Bir de halk arasında bir tabir vardır “yıldızım düşük, yıldızım düştü kendimi iyi hissetmiyorum” gibi. Aslında bu durum da kişinin olumlu güzel enerjisinden dolayı nazara uğramasından ya da transit gezegen hareketlerinden dolayı enerji düşüklüğü yaşamasından ileri gelir. Gezegenler sürekli hareket halindeler ve bu hareketleri herkes için farklı etkiye sebep olabiliyor. Gerek hareketleri gerekse birbirleriyle yaptıkları açıların derecelerinden dolayı zaman zaman da yıldız düşüklüğü olabiliyor. Yani hassas, kırılgan, olumsuz enerjilere açık hale gelebiliyoruz.

        Bu gibi durumlarda kişi, abdest almak, toprağa basmak, çocuklarla muhatap olmak, çocuk resmine bakmak, dua okumak, açık havada yürümek gibi aktivitelerden uygun olduğunu yapmalı. Toprak, su, açık hava çok rahatlatır sanki özüne dönmektir. Çocukların saflık, masumiyet dolu enerjisi de bir nevi ateş elementinin zıddıdır.

        Nazar bilinen ve ağır etkisi olan bir negatif enerjidir. Kişinin aurasının zayıf anından faydalanarak olumsuzluklar yaşamasına sebep olabilir. Fiziksel olarak da bu durum hissedilir. Baş ağrısı, göz ağrısı ve tüm vücutta kırgınlık gibi bir ağrı olabilir. Bu durumda kişi kendine dua okursa ya da başka biri okursa çok fazla esneme olur. Esnemeler hafifleyene kadar okunmalıdır. Ayrıca az miktarda lavanta yağı koklamak da rahatlamaya yardım edecektir.

          Nazar ya da kötü olumsuz enerji kişiyi ruhsal yönden de daraltır. Bu tür olumsuz enerjilere maruz kalan kişi kendini yorgun, halsiz, isteksiz hisseder. Yaşam enerjisi gerek nazardan, gerekse zorluk veren gezegenin olumsuz etkileri yüzünden daralan kişinin yapacağı dua (Felak, Nas, Ayetel Kürsi, Üç İhlas bir Fatiha) ve Esmalarla (Basıt, Aziz, Muiz, Hay, Kaviy,  Fettah,  vb) Allah’tan yardım dilemelidir. Ayrıca canlı, neşeli, enerjik, pozitif düşünün insanlarla vakit geçirmeli onların bu güzel enerjilerinden faydalanmalıdır.

 

 
Toplam blog
: 36
: 466
Kayıt tarihi
: 22.05.11
 
 

37 yaşındayım. Çankırı'da doğdum. Yurt dışında yaşadım. Evliyim ve 2 çocuğum var. A.Ü Turizm-Otel İş..