Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '08

 
Kategori
Güncel
 

Yıldız Kenter'in Fertek pişmanlığı

Yıldız Kenter'in Fertek pişmanlığı
 

Yıldız Kenter


Yıldız Kenter'in Fertek pişmanlığı

Uğur Mart / Niğde (DHA)

TİYATRO sanatçısı Yıldız Kenter, bir oyun için geldiği Niğde'de, ilk kez babasının memleketi Fertek Beldesi'ni de ziyaret etti. Yıldız Kenter, babası Ahmet Naci'nin çocukluk yıllarında kendisine hep anlattığı Fertek Beldesi'ni bugüne kadar görmemenin ezikliğini yaşadığını söyledi.

Niğde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin organize ettiği etkinlik kapsamında Niğde'ye gelen Yıldız Kenter, Kültür Merkezi'nde ‘Ben Anadolu’ adlı tiyatro oyununu sahneledi. Kenter, Niğdeliler'in tıklım tıklım doldurduğu salonda Anadolu topraklarında öne çıkmış, tarihin akışını değiştirmiş ya da etkilemiş 16 kadını tek başına canlandırdı.

Performansıyla ayakta alkışlanan Yıldız Kenter, yaptığı teşekkür konuşmasında baba tarafının Niğde'nin Fertek Beldesi'nden olduğunu anlattı. Babasından Fertek'i çok dinlediğini belirten Kenter, “Ben Fertek kasabasındanım. Babamdan Fertek'i çok dinledim ve sanki içimde giderek büyüyen bir aşk bir heyecan oluştu, ama babam bizi buraya hiç getirmedi. İçimizde o sevgi hep kaldı, ama gelemedik” dedi. Fertek'i bugüne kadar ziyaret edememesinin pişmanlığını yaşadığını, Niğde turnesinde beldeyi ziyaret etmenin de mutluluğu içinde olduğunu kaydeden Kenter, “Bugün Niğde'de olmaktan inanılmaz büyük bir heyecan yaşıyorum. Biraz gezdirdiler buraları. İçimde büyüyen Fertek'i gezdim. Burada, bu kültürleri özümsemiş insanların güzelliğini gördüm, onu tatmak istiyorum, kültür insanlarını tanımak istiyorum. Bu yüzden Fertek'e yine geleceğim” diye konuştu.

http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=544761&Date=15.05.2008&Kategori=yasam



Fehmi Dinçer'in Yıldız Kenter'in aile tarihi üzerine bir yazısı:

Mehmet Galib Bey:Unutulan bir mason ve İttihat ve Terakki üyesi:

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=76767


Fertek Yazıları:

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=105176




var DOL_Reklam_RND=String(Math.random()).substr(2,10); document.write ("<\ cri"="" +="" "pt="">"); DOLAD_flash('http://reklam.milliyet.com.tr/25122007_300x250_ver02.swf?clickTAG=http://ad.e-kolay.net/redir.a2?ciid=38074%26tid=3318%26URL=http://blog.milliyet.com.tr', 300, 250);
 
Toplam blog
: 109
: 5832
Kayıt tarihi
: 23.03.07
 
 

1959 yılında Fertek - Niğde'de doğdum. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültes..