Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '18

 
Kategori
Müzik
 

Yıldız Tilbe’nin Yıldızlı Şarkıları

Yıldız Tilbe’nin Yıldızlı Şarkıları
 

 

Yıldız Tilbe tribute albümünü müzikseverler ile buluşturdu. Tilbe'nin şarkılarını seslendirenler arasında; Aleyna Tilki, Berkay, Cem Belevi, Ceylan Ertem, Demet Akalın, Deniz Seki, İrem Derici, Murat Dalkılıç, Mustafa Ceceli, Niran Ünsal, Edis, Ferhat Göçer, Gülşen, Hakan Altun, Hande Yener, Işın Karaca, Serdar Ortaç, Sibel Can, Zara ve Zerrin Özer gibi isimler bulunmakta.

 

Tribute albümler iyi olduğu kadar kötü de olabiliyor. Mesela Muazzez Abacı’ “Sezenim Şarkıları” adlı albümle ciddi bir başarı sağladı. Abacı parçaların özünden kopmadı. Soundlarından aşırı uzaklaşmadı. Oldukça yakın bir yerden yaklaşarak albümü inanılmaz güzel noktalara taşıdı.

 

YIldız Tilbe’nin bu tribute albümü ciddi anlamda tam bir fiyasko oldu. Parçaların özlerinden soundlarından tamamen uzaklaşılarak her parçada farklı bir sound farklı bir karmaşa var. Tilbe’nin parçalarının seslendiren çoğu sanatçı parçaların ruhunu parçaladı.

 

Anlamsız hissiz popüler müzik soundları ayrı bir yerde duruyor. Duygulu sözler okunamadan ciğer isteyen yürek isteyen parçalar ayrı bir yerde. Allak bullak. Arapçacı anlaşılmaz bir karmaşa içinde bir albüm. Herkes ayrı bir telden çalmış.

 

Hiç yapılmazsa daha iyi oldurdu bu çalışma.

 
 
Toplam blog
: 32
: 194
Kayıt tarihi
: 06.12.15
 
 

Alper Saygın kültür ve sanat yazıları yazan bir blog yazarıdır.  Alper Saygın yerli ve yabancı al..