Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '09

 
Kategori
Futbol
 

Yıldızlar da kayar, durmaz yerinde

Yıldızlar da kayar, durmaz yerinde
 

Futbol dünyamızın en büyük sorunsalı, hataları bir bütün olarak düşünemememiz, bir noktaya takılıp kalıp tüm başarısızlıkları bir probleme bağlamamız oluyor her zaman. Maçta takım çok kötü oynasa da, konuşulan hakemin atladığı bir penaltı, vermediği bir gol oluyor esas konu. Ya da kalecinin yediği hatalı bir gol, o kaleci hakkında ‘yetersiz’ konumlandırmasını yapmamıza yeterli oluyor tüm hafta boyunca. Ancak bunu geride bırakan nurtopu gibi yeni bir konumuz var: oyuncu değişiklikleri. Son zamanda maçlardan sonra en çok konuşulan konu, x futbolcusu neden 60.da oyundan alınmış, y futbolcusu neden oyuna hiç girmemiş, neden hep aynı oyuncu aynı dakikada oyuna alınıyormuş, z futbolcusu oyundan çıkarken hocasına el kol sallamış, küfür etmiş, soyunma odasına gitmiş.. Oyun, mücadele, taktik, oyun dizilisi, oyuncu kalitesi tartışmaları rafa kalktı, varsa yoksa oyuncu değişikliği. Bunun da baş aktörü bol bavullu yıldız oyuncu Cassio Lincoln.

Cassio Lincoln, ‘geldiği günden beri Galatasaray’da problem oldu’ deniyor. Bunu diyenlere sormak isterim, bir yıldız futbolcu Türkiye’ye neden gelir?

1) Reddedilemeyecek bir para önerilir- alternatifi Katar’dır
2) Kariyerinin sonuna gelmiştir, birkaç sene daha oynayıp güzel para kazanırım diye düşünür- alternatifi yine Katar’dır!!!
3) Sorunları vardır, çok yetenekli olmasına rağmen kariyerinde başarısızlığa sürüklenmiştir, başkanla, hocasıyla, takımla problemi vardır, gece hayatı problemdir, gözönünde olmadığı bir ülkede yeni bir başlangıç yapmak ister.

Lincoln 3. kategoriye giriyor, zaten geldiği günden itibaren bunun böyle olduğunu zaten biliyoruz, Lincoln ne ilk ne de sondur, dolayısıyla Lincoln’ün yaptıklarını ‘yıldız oyuncu kaprisi’ diye nitelendirmek, ‘başka ülkelerde neden olmuyor’ demek, Messi ile, Gerrard ile, Kaka ile karşılaştırmak anlamsızdır, zaten bu sayılan yıldız futbolcular da, yukarıda saydığım 3 maddeden birine uyacaksa bir gün Türkiye’ye gelecektir. Onları Türkiye’de yıldız yapmak için bu 3 maddeden birini haketmesi yeterlidir.

Skibbe Lincoln’e çok toleranslı davrandığı, takım içi dengeleri bozduğu için eleştirilirken, Bülent Korkmaz ve Kalli Lincoln’e çok sert davrandığı, yıldız oyuncu psikolojisinden anlamadığı eleştiriliyor. Son 2 senenin 3 hocasının Lincoln terazisine konulması da olayın trajikomik yanı. Bunun sonucunda ne olur? Lincoln eğer kamuoyunu şaşırtıp 10 bavuluyla geri dönerse, azmedip Bülent Hoca’yı da ekarte eder, meydan ülkemizin yıldız oyuncu psikolojisinden anlamış, uslanmaz çocuk Sergen’i bile adam etmiş yegane hocası Mircea Lucescu’ya kalır (!)

Bu ülkede disiplin çok göreceli bir kavram. Yöneticilerimizin en sevdiği söylemlerden biri ‘ hiçbir futbolcu x camiasından daha büyük sanmasın kendini’ dir. Bir tarafta terlik kavgasından kendini kapının dışında bulmasına ramak kalan iki kaptan, bir tarafta defansın belkemiği olmasına rağmen formasını yere attığı için ezeli rakibe verilen bir defans oyuncusu, bir tarafta da her deplasmanda sakatlığı nükseden, her sezon öncesi kampta ailevi problemleri çıkan, oyundan çıkarıyor diye hocasına küfreden bir yıldız oyuncu. Teraziye koyunca yıldız oyuncu, camia söylemlerinden daha ağır basıyor sanırım.

 
Toplam blog
: 55
: 969
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

29 yaşındayım. İTÜ Tekstil Mühendisliği mezunuyum. Evliyim. Çocukluğumdan beri futbol gönüllüsüyüm. ..