Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '07

 
Kategori
Aile
 

Yıldönümleri

Yıldönümleri
 

Yedi yıl önce Çarşamba günüydü, geçen yıl Perşembeydi. Bu yıl Cuma oldu, gelecek yıl Cumartesi olacak, sonraki yıl Pazartesi... Her yıl başka bir güne geliyor.

Güzel günlerin yıldönümlerini haftanın günlerine paylaştırmak için iyi olmuş bu düzen. Asıl önemlisi, acı günlerin yıldönümlerini aynı güne sabitleyip o günü kahretmemiş.

Acı bir günün yıldönümü için buraya geldiğimde, güzel bir günün haberi geliverdi. Gelecek yıllarda güzel yıldönümleri olacak bir günün. Yaşam böyle, kimi yaşamlar bitiyor, kimileri başlıyor. Hep doğru zamanda başlıyor ama hep doğru zamanda bitmiyor. Acı olan zamansız sonlar, erkenden bitiveren.

Çarşamba, Perşembe, Cuma, ne gün olursa olsun hep aynı gündür o gün. Güneş sabah bir yıl önce doğduğu yerden aynı dakikada doğar, akşam olunca geçen yıl battığı yerden aynı dakikada batar. Geçen yıl kar vardı, bugün yok ama gelecek yıl kar beklerim, kış zamanıdır. Komşu günlerdeki acılar her yıl biraz daha az görünse de o gün geldiğinde yeniden toplanıverir biraraya.

2000 yılından sonra 26 Ocak günlerinde yalnızca bir kez İnebolu’da olamadım, o yıl anladım ki, böyle bir günde uzak olmak boğuyor insanı. Bu yıldönümü ziyaretleri yalnızca bu boğulma korkusunu hafifletmek için değil, asıl neden eksilmeyen bir sevgiyi en yakına taşımak, erken giden bir kardeşin sevgisini en yakından fısıldamak.

Ziyaret sonrası yazacaklarım paylaşılmayacak kadar özel olabilir diye gitmeden yazdım içimdekileri.

İnebolu 26 Ocak 2007

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..